ZITTING VAN 27 04 2023 - 20:00 uur.

 

Aanwezig:

Peter Spiessens, waarnemend voorzitter

Bert Ceulemans, burgemeester

Maggie Thielemans, Steven Vermeulen, David Dupont, Kathleen Van Vlasselaer, schepenen

Herman De Coux, Bob Michiels, Mario Verbeeck, Patricia Stevens, Tom Wouters, Tom Van Esse, Kelly Luyten, Wim De Roover, Ann Danckers, David Janssens, Sam Mergaerts, Fran De Cock, Fred De Keyser, raadsleden

Peggy Baeten, algemeen directeur

 

Verontschuldigd:

Roger Verduyckt, voorzitter

Bart Sorée, schepen

 

 

Info:

Deze zitting vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis te Begijnendijk. Publiek is welkom.

Overzicht punten

ZITTING VAN 27 APRIL 2023

 

BES Notulen en audioverslag GR van 23 maart 2023

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

De notulen van de vorige zitting van de gemeenteraad van 23 maart 2023 worden ter goedkeuring voorgelegd aan de leden van de gemeenteraad.

 

Er wordt kennis genomen van het audioverslag van de gemeenteraad van 23 maart 2023.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

Artikel 32 van het Decreet over het lokaal bestuur

 

Elk gemeenteraadslid heeft het recht tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de notulen en het zittingsverslag van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de gemeenteraad worden aangenomen, worden de notulen en het zittingsverslag in die zin aangepast.

Als er geen opmerkingen worden gemaakt over de notulen en het zittingsverslag van de vorige vergadering worden de notulen en het zittingsverslag als goedgekeurd beschouwd en worden ze ondertekend door de voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur.

BESLUIT

 

eenparig

 

Enig artikel

 

De gemeenteraad keurt de notulen van de vergadering van 23 maart 2023 goed en neemt kennis van het audioverslag.

 

 

Publicatiedatum: 27/06/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 27 APRIL 2023

 

BES Adviesvraag subsidies kinderdagverblijf

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Op 31 maart 2023 bezorgde kinderdagverblijf Hupskadee twee aanvragen gericht aan het Agentschap Opgroeien:

        aanvraag tot omschakeling van bestaande kinderopvangplaatsen met basissubsidie naar kinderopvangplaatsen met de subsidie voor inkomenstarief;

        aanvraag tot subsidie voor inkomenstarief, naar aanleiding van herinzet van subsidiebudget dat opnieuw verdeeld wordt.

 

Kinderdagverblijf Hupskadee, dat momenteel 59 plaatsen aanbiedt aan vrij tarief, vraagt een subsidie voor omschakeling naar inkomenstarief voor alle plaatsen, met een minimum van 50.

 

In het kader van de oproep vanuit het Agentschap Opgroeien zijn er:

        ongeveer 2.100 plaatsen waarvoor een omschakeling kan gevraagd worden van basissubsidie naar subsidie inkomenstarief;

        34 plaatsen die in de gemeente Tremelo zijn weggevallen en waarvoor die middelen kunnen worden heringezet in onder andere gemeente Begijnendijk.

 

Het kinderdagverblijf hoopt, door twee aanvragen in te dienen, voor alle 59 plaatsen of toch minstens 50 plaatsen de subsidie te kunnen krijgen.

 

Aan de lokale besturen wordt door het Agentschap Opgroeien gevraagd om een beoordelingsformulier in te vullen waarin enerzijds gevraagd wordt te bevestigen dat het kinderdagverblijf het lokaal bestuur uiterlijk 31 maart in kennis heeft gesteld van de aanvraag, en anderzijds aan het lokaal bestuur de kans wordt geboden om een negatief advies te geven of te bevestigen dat het lokaal bestuur geen negatief advies geeft over de aanvraag. Het beoordelingsformulier moet door het lokaal bestuur uiterlijk 30 april 2023 bezorgd worden aan het Agentschap Opgroeien.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 40-41;

        Procedurebesluit van 9 mei 2014, artikel 57;

        Besluit van de administrateur-generaal van 21 februari 2023 tot uitvoering van artikel 57, §2/1, van het Procedurebesluit van 9 mei 2014 wat betreft de algemene oproep, met inbegrip van het beslissingskader, voor de toekenning van subsidiebeloftes voor de subsidie voor inkomenstarief, naar aanleiding van herinzet van subsidiebudget dat opnieuw verdeeld wordt naar aanleiding van situaties vermeld in artikel 57, §2/1, 1° tot en met 3°, van het Procedurebesluit van 9 mei 2014;

        Besluit van de administrateur-generaal van 22 februari 2023 tot uitvoering van artikel 57 van het Procedurebesluit van 9 mei 2014 wat betreft de algemene oproep, met inbegrip van het beslissingskader, voor de programmatie en toekenning van subsidiebeloftes voor de omschakeling van bestaande kinderopvangplaatsen met basissubsidie naar kinderopvangplaatsen met de subsidie voor inkomenstarief in 2023 in Vlaanderen, Gent en Antwerpen uitgezonderd.

 

ADVIEZEN

 

Het lokaal overleg kinderopvang gaf een positief advies op 12 april 2023.

 

ARGUMENTATIE

 

Vermits er een tekort is aan betaalbare kinderopvang in de gemeente en een betaalbare en bereikbare kinderopvang kan bijdragen aan het verlagen van kansarmoede, wordt geadviseerd geen negatief advies te geven vanuit het lokaal bestuur.

 

BIJLAGEN

 

        Aanvraag subsidiebelofte voor de subsidie voor inkomenstarief (Trap 2) Groepsopvang – Omschakeling van bestaande plaatsen groepsopvang basissubsidie (Trap 1) en bijlage;

        Aanvraag subsidiebelofte voor subsidie voor inkomenstarief voor de omschakeling van plaatsen met vrije prijs door herinzet van middelen en bijlage;

        Beoordelingsformulier lokaal bestuur voor de omschakeling van bestaande kinderopvangplaatsen groepsopvang met basissubsidie (trap 1) naar kinderopvangplaatsen met subsidie inkomenstarief (trap 2);

        Beoordelingsformulier lokaal bestuur voor de subsidie inkomenstarief in de uitbreidingsronde herinzet.

        Advies van het lokaal overleg kinderopvang van 12 april 2023.

BESLUIT

 

eenparig

 

Enig artikel

 

De gemeenteraad besluit om geen negatief advies over beide adviesvragen te formuleren.

 

 

Publicatiedatum: 27/06/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 27 APRIL 2023

 

BES Grondafstand OMV_2022154804 Hulstsestr.-Amerstr.

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Op 22 november 2022 werd er door Erik Paul Verschueren namens Skip The Can Dee gevestigd Slameuterstraat 29 te 2580 Putte een omgevingsaanvraag stedenbouwkundige handeling ingediend voor het slopen van een ééngezinswoning met bijgebouw en verhardingen en het oprichten van drie grondgebonden woningen met carport en verhardingen op het perceel gelegen te Amerstraat 39 3130 Begijnendijk kadastraal gekend (afd. 2) sectie A 468 D

 

Beslissing van de gemeenteraad van Begijnendijk van 23 december 1985 betreffende de op te leggen voorwaarden bij stedenbouwkundige aanvragen op de plaatsen waar de wegenis geen tien meter breed is.

 

De wegenis ter hoogte van de aanvraag is geen tien meter breed met gevolg dat het noodzakelijk is een strook grond, zoals aangeduid op het plan in de omgevingsvergunningsaanvraag, in te lijven in het openbaar domein der wegenis. (zie plan in bijlage lot blauw gearceerd grootte 123,74 m2)

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        Vlaamse codex ruimtelijke ordening – titel IV;
Artikel 4.2.1 – niemand mag zonder voorafgaandelijke omgevingsvergunning een constructie verbouwen, herbouwen of uitbreiden.

        Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017;
Artikel 40 en 41 – bevoegdheden van de gemeenteraad.

        Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning: artikel 29, de bezwaren, opmerkingen die zijn ontvangen tijdens het openbaar onderzoek worden ter beschikking gesteld van de gemeenteraad

        Gemeentewegendecreet van 03 mei 2019 van kracht sinds 1 september 2020

Artikels 70, 73,2° en 75 van het gemeentewegendecreet

        Decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning – afdeling 2 gewone vergunningsprocedure;

 

Artikel 19 – de bevoegde overheid onderzocht de vergunningsaanvraag op haar ontvankelijkheid en volledigheid. Op 19 december 2022 leverde het college van burgemeester en schepenen een ontvankelijkheidsbewijs af voor de aanvraag.

 

Artikel 23 – er wordt een openbaar onderzoek geopend over de vergunningsaanvraag.

Het college van burgemeester en schepenen heeft het dossier onderworpen aan een openbaar onderzoek.

Standpunten, opmerkingen en bezwaren over de aanvraag en het ontwerp milieueffectenrapport/OVR, konden van 27 december 2022 tot en met  25 januari 2023  ingediend worden.

 

Resultaat: Het college van burgemeester en schepenen ontving 0 bezwaren en 1 digitale bezwaren.

 

Artikel 31 – Als de aanvraag de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg omvat, roept het college van burgemeester en schepenen, in voorkomend geval op verzoek van de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15, de gemeenteraad samen om te beslissen over de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van de gemeenteweg.

 

De gemeenteraad spreekt zich uit over de ligging, de breedte en de uitrusting van de gemeenteweg, en over de eventuele opname in het openbaar domein. Hierbij wordt rekening gehouden met de doelstellingen en principes, vermeld in artikel 3 en 4 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen, en in voorkomend geval met het gemeentelijk beleidskader en afwegingskader, vermeld in artikel 6 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen. De gemeenteraad kan daarbij voorwaarden opleggen en lasten verbinden, die de bevoegde overheid in de eventuele vergunning opneemt.

 

Artikel 75 – voorwaarden en lasten die verbonden zijn aan de omgevingsvergunning OMV_2022154804

 

 

 

ARGUMENTATIE

 

Het opleggen van een kosteloze grondafstand is in overeenstemming met de bepalingen opgenomen in het hogervermelde besluit van de gemeenteraad van 23 december 1985 of gemeenteraad van 29 december 2005.

 

BIJLAGEN

 

Inplantingsplan gevoegd bij de omgevingsverguningsaanvraag.

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad keurt het tracé en de nieuwe ontworpen rooilijn van de Amerstraat 39 3130 Begijnendijk ter hoogte van de in rand vermelde omgevingsvergunningsaanvraag OMV_2022154804 goed zoals vermeld op het omgevingsvergunningsplan.

 

Artikel 2

 

De gronden waarvan de inneming nodig is voor de uitvoering van het ontwerp dienen door de bouwheer gratis afgestaan te worden aan het gemeentebestuur bij wijze van verwerving in der minne en om reden van openbaar nut.

 

Artikel 3

 

De akte van gratis grondafstand zal opgemaakt worden door fungerende notaris en namens de gemeente ondertekend worden door de algemeen directeur en de burgemeester.

 

 

Publicatiedatum: 27/06/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 27 APRIL 2023

 

BES Grondafstand OMV_2022168209 Moorsemsestraat 301

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Op 16 december 2022 werd er door de heer Patrick Hermans wonende te Moorsemsestraat 301 te 3130 Begijnendijk en Mevrouw Tilly Janssens wonende te Moorsemsestraat 301 te 3130 Begijnendijk een omgevingsaanvraag ingediend voor het bijstellen van een verkaveling voor een perceel Moorsemsestraat 301, 3130 Begijnendijk met als kadastrale omschrijving (afd. 2) sectie A 83 F.

 

Beslissing van de gemeenteraad van Begijnendijk van 23 december 1985 betreffende de op te leggen voorwaarden bij verkavelingsaanvragen op de plaatsen waar de wegenis geen tien meter breed is.

 

Beslissing van de gemeenteraad van Begijnendijk van 29 december 2005 dat er op plaatsen waar de wegenis onvoldoende breed is, er kan afgeweken worden van de hogervermelde gemeenteraadsbeslissing van van 23 december 1985.

 

De wegenis ter hoogte van de aanvraag is geen tien meter breed met gevolg dat het noodzakelijk is een strook grond, zoals aangeduid op het verkavelingsplan in de omgevingsvergunningsaanvraag, in te lijven in het openbaar domein der wegenis.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        Vlaamse codex ruimtelijke ordening (VCRO) – titel IV;

Artikel 4.2.15 § 1. Niemand mag zonder voorafgaande omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden een stuk grond verkavelen voor woningbouw of voor het opstellen van vaste of verplaatsbare constructies die voor bewoning kunnen worden gebruikt.
Een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden kan worden aangevraagd en verleend voor het verkavelen voor de aanleg en het bebouwen van terreinen voor andere functies.
§ 2. Een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden omvat reglementaire voorschriften aangaande de wijze waarop de verkaveling ingericht wordt en de kavels bebouwd kunnen worden.
§ 3. De verkavelaar zorgt ervoor dat de in de verkaveling opgenomen loten kunnen aansluiten op alle voorzieningen van openbaar nut die vereist worden door het vergunningverlenende bestuursorgaan. In voorkomend geval bepaalt de omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden op welke wijze in de nodige infrastructuur voor de nutsvoorzieningen wordt voorzien.

        Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017;

Artikel 40 en 41 – bevoegdheden van de gemeenteraad.

        Gemeentewegendecreet van 3 mei 2019 van kracht sinds 1 september 2020

Artikels 70, 73,2° en 75 van het gemeentewegendecreet

        Decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning – afdeling 2 gewone vergunningsprocedure;

Artikel 19 – de bevoegde overheid onderzocht de vergunningsaanvraag op haar ontvankelijkheid en volledigheid. Op maandag 9 januari 2023 leverde het college van burgemeester en schepenen een ontvankelijkheidsbewijs af voor de aanvraag.

Artikel 23 – er werd een openbaar onderzoek geopend over de vergunningsaanvraag.

Het college van burgemeester en schepenen heeft het dossier onderworpen aan een openbaar onderzoek.

Het openbaar onderzoek werd gehouden door aanplakking op de gewone aanplakplaatsen, van 16 januari 2023 tot 14 februari 2023.

Resultaat : geen petitielijsten, geen schriftelijke bezwaren, geen schriftelijke gebundelde bezwaren, geen mondelinge bezwaren en geen digitale bezwaren

 

Artikel 31 – Als de aanvraag de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg omvat, roept het college van burgemeester en schepenen, in voorkomend geval op verzoek van de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15, de gemeenteraad samen om te beslissen over de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van de gemeenteweg.

 

De gemeenteraad spreekt zich uit over de ligging, de breedte en de uitrusting van de gemeenteweg, en over de eventuele opname in het openbaar domein. Hierbij wordt rekening gehouden met de doelstellingen en principes, vermeld in artikel 3 en 4 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen, en in voorkomend geval met het gemeentelijk beleidskader en afwegingskader, vermeld in artikel 6 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen. De gemeenteraad kan daarbij voorwaarden opleggen en lasten verbinden, die de bevoegde overheid in de eventuele vergunning opneemt.

 

Artikel 75 – voorwaarden en lasten die verbonden zijn aan de omgevingsvergunning OMV_2022168209

 

ADVIEZEN

 

De gemeentelijke omgevingsambtenaar gaf op 27 maart 2023 een  advies over de omgevingsaanvraag OMV_2022168209

 

ARGUMENTATIE
 

Het opleggen van een kosteloze grondafstand is in overeenstemming met de bepalingen opgenomen in het hogervermelde besluit van de gemeenteraad van 23 december 1985 of gemeenteraad van 29 december 2005.

 

BIJLAGEN

 

        Inplantingsplan met voorgestelde grondafstand gevoegd bij de omgevingsvergunningsaanvraag tot bijstellen verkaveling.

        GOA-advies van 27 maart 2023

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad keurt het tracé en de nieuwe ontworpen rooilijn van de Moorsemsestraat 301 3130 Begijnendijk ter hoogte van de in rand vermelde omgevingsaanvraag zoals vermeld op het verkavelingsplan goed.

 

Artikel 2

 

De gemeenteraad besluit dat de verkavelaar de gronden waarvan de inneming nodig is voor de uitvoering van het ontwerp gratis dient af te staan aan het gemeentebestuur bij wijze van verwerving in der minne en om reden van openbaar nut.

 

Artikel 3

 

De akte van gratis grondafstand zal opgemaakt worden door fungerende notaris en namens de gemeente ondertekend worden de algemeen directeur en de burgemeester.

 

 

Publicatiedatum: 27/06/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 27 APRIL 2023

 

BES Grondafstand OMV_2022167990 Baalsestwg - Peuterstr

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Op 22 december 2022 werd er door Benny Feyaerts met contactadres Pastoriestraat 31 bus 1.1 te 3128 Tremelo een omgevingsaanvraag ingediend voor het slopen van een bestaande woning met bijgebouwen en het verdelen van een perceel in meerdere loten voor halfopen en open bebouwing voor een perceel Baalsesteenweg-Peuterstraat 3130 Begijnendijk met als kadastrale omschrijving (afd. 1) sectie A 386 E, (afd. 1) sectie A 386 F, (afd. 1) sectie A 386 K, (afd. 1) sectie A 386 R en (afd. 1) sectie A 386 P.

 

Beslissing van de gemeenteraad van Begijnendijk van 23 december 1985 betreffende de op te leggen voorwaarden bij verkavelingsaanvragen op de plaatsen waar de wegenis geen tien meter breed is.

 

Beslissing van de gemeenteraad van Begijnendijk van 29 december 2005 dat er op plaatsen waar de wegenis onvoldoende breed is, er kan afgeweken worden van de hogervermelde gemeenteraadsbeslissing van 23 december 1985.

 

De wegenis ter hoogte van de aanvraag is geen tien meter breed met gevolg dat het noodzakelijk is een strook grond, zoals aangeduid op het verkavelingsplan in de omgevingsvergunningsaanvraag, in te lijven in het openbaar domein der wegenis. (zie plan in bijlage gekend onder lot 6 gele kleur oppervlakte 111 m2)

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        Vlaamse codex ruimtelijke ordening (VCRO) – titel IV;

Artikel 4.2.15 § 1. Niemand mag zonder voorafgaande omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden een stuk grond verkavelen voor woningbouw of voor het opstellen van vaste of verplaatsbare constructies die voor bewoning kunnen worden gebruikt.
Een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden kan worden aangevraagd en verleend voor het verkavelen voor de aanleg en het bebouwen van terreinen voor andere functies.
§ 2. Een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden omvat reglementaire voorschriften aangaande de wijze waarop de verkaveling ingericht wordt en de kavels bebouwd kunnen worden.
§ 3. De verkavelaar zorgt ervoor dat de in de verkaveling opgenomen loten kunnen aansluiten op alle voorzieningen van openbaar nut die vereist worden door het vergunningverlenende bestuursorgaan. In voorkomend geval bepaalt de omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden op welke wijze in de nodige infrastructuur voor de nutsvoorzieningen wordt voorzien.

        Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017;

Artikel 40 en 41 – bevoegdheden van de gemeenteraad.

        Gemeentewegendecreet van 3 mei 2019 van kracht sinds 1 september 2020

Artikels 70, 73,2° en 75 van het gemeentewegendecreet

        Decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning – afdeling 2 gewone vergunningsprocedure;

Artikel 19 – de bevoegde overheid onderzocht de vergunningsaanvraag op haar ontvankelijkheid en volledigheid. Op maandag 16 januari 2023 leverde het college van burgemeester en schepenen een ontvankelijkheidsbewijs af voor de aanvraag.

Artikel 23 – er werd een openbaar onderzoek geopend over de vergunningsaanvraag.

Het college van burgemeester en schepenen heeft het dossier onderworpen aan een openbaar onderzoek.

Het openbaar onderzoek werd gehouden door aanplakking op de gewone aanplakplaatsen, van 23 januari 2023 tot 21 februari 2023.

Resultaat : geen petitielijsten, geen schriftelijke bezwaren, geen schriftelijke gebundelde bezwaren, geen mondelinge bezwaren en geen digitale bezwaren

 

Artikel 31 – Als de aanvraag de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg omvat, roept het college van burgemeester en schepenen, in voorkomend geval op verzoek van de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15, de gemeenteraad samen om te beslissen over de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van de gemeenteweg.

 

De gemeenteraad spreekt zich uit over de ligging, de breedte en de uitrusting van de gemeenteweg, en over de eventuele opname in het openbaar domein. Hierbij wordt rekening gehouden met de doelstellingen en principes, vermeld in artikel 3 en 4 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen, en in voorkomend geval met het gemeentelijk beleidskader en afwegingskader, vermeld in artikel 6 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen. De gemeenteraad kan daarbij voorwaarden opleggen en lasten verbinden, die de bevoegde overheid in de eventuele vergunning opneemt.

 

Artikel 75 – voorwaarden en lasten die verbonden zijn aan de omgevingsvergunning OMV_2022167990

 

ARGUMENTATIE
 

Het opleggen van een kosteloze grondafstand is in overeenstemming met de bepalingen opgenomen in het hogervermelde besluit van de gemeenteraad van 23 december 1985 of gemeenteraad van 29 december 2005.

 

BIJLAGE

 

Inplantingsplan met voorgestelde grondafstand gevoegd bij de omgevingsvergunningsaanvraag (lot 6 gele kleur oppervlakte 111 m2).

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad keurt het tracé en de nieuwe ontworpen rooilijn van de Baalsesteenweg 80 3130 Begijnendijk ter hoogte van de in rand vermelde omgevingsaanvraag zoals vermeld op het verkavelingsplan goed.

 

Artikel 2

 

De gemeenteraad besluit dat de verkavelaar de gronden waarvan de inneming nodig is voor de uitvoering van het ontwerp gratis dient af te staan aan het gemeentebestuur bij wijze van verwerving in der minne en om reden van openbaar nut.

 

Artikel 3

 

De akte van gratis grondafstand zal opgemaakt worden door fungerende notaris en namens de gemeente ondertekend worden de algemeen directeur en de burgemeester.

 

 

Publicatiedatum: 27/06/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 27 APRIL 2023

 

BES Tweede beraadslaging voetweg 63

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Op 13 december 2021 richtte de heer Frans Van Brussel een brief aan het college van burgemeester en

schepenen met de vraag tot wijziging van een gedeelte van de gemeenteweg gekend als voetweg 63 te

Betekom. Op 16 mei 2022 diende hij hiervoor bijkomende stukken in.

 

De aanvraag gaat over de verlegging van een gedeelte van de gemeenteweg ter hoogte van Steijenhoflaan

67 (kadastraal perceel 2de afdeling, sectie A, nummer 548/V). Door aankoop van een stuk van kadastraal

perceel 2de afdeling, sectie A, 545/E heeft Van Brussel zijn eigendom kunnen uitbreiden. Hierdoor is voor

hem de mogelijkheid ontstaan de wegenis naar de nieuwe perceelsgrens te verleggen. Op die manier zal de

wegenis verder gelegen zijn van zijn woning + terras en doorsnijdt de wegenis het eigendom van de

aanvrager niet dwars doormidden.

 

Bij deze aanvraag werden door de aanvrager specifiek opgestelde rooiplannen gevoegd opgesteld door de

landmeter-expert Benny Feyaerts opgemaakt op datum van 07 april 2022.

 

Sinds 01 september 2019 is het decreet houdende de gemeentewegen van 3 mei 2019 van toepassing

inzake aanvragen tot (gedeeltelijke) verlegging van een buurtweg. Het is aan de gemeenteraad zich uit te

spreken over een vraag tot verlegging van een buurtweg. Hierbij dient de gemeenteraad rekening te houden

met de doelstellingen en principes van het decreet houdende de gemeentewegen en in voorkomend geval

met het gemeentelijk beleidskader en afwegingskader.

 

Zoals voorgeschreven volgens artikel 28 van het gemeentewegendecreet stelde de gemeente een

landmeter-expert aan ter bepaling van de waardevermindering of de waardevermeerdering die voortkomt uit

de vraag tot wijziging van het betreffende tracé. De vergoeding voor waardevermeerdering is verschuldigd

door de eigenaar van de betrokken grond en komt ten goede aan de gemeente. De vergoeding voor

waardevermindering is verschuldigd door de gemeente en komt ten goede van de eigenaar van de

betrokken grond.

 

Bij deze aanvraag werd een specifiek opgesteld schattingsverslag gevoegd opgesteld door de landmeter-expert Nele Vermeiren opgemaakt op datum van 18 oktober 2022. Dit schattingsverslag werd voorafgaand aan deze beslissing ter kennisgeving en goedkeuring voorgelegd aan de aanvrager.

 

Op 19 januari 2023 werd er een voorlopige vaststelling gemaakt van de aanpassing gemeenteweg gekend als voetweg 63 ter hoogte van Steijenhoflaan te 3130 Betekom en ontwerp rooilijn, zoals weergegeven op de bijgevoegde plannen opgemaakt door landmeter-expert Benny Feyaerts.

 

Het college van burgemeester en schepenen heeft een uitgebreid openbaar onderzoek georganiseerd conform de bepalingen van artikelen 17 en 31 van het gemeentewegendecreet. Het openbaar onderzoek werd georganiseerd van 6 februari 2023 tot en met 7 maart 2023. Er werden geen standpunten, opmerkingen en bezwaren ingediend.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        Artikel 17 §5 van het gemeentewegendecreet

        Besluit van het college van burgemeester en schepenen van 28 november 2022 en 12 december 2022 betreft 'Principiële goedkeuring verlegging buurtweg 63'

        Besluit van het gemeenteraad "Eerste beraadslaging met voorlopige vaststelling van de aanpassing gemeenteweg en ontwerp rooilijnplan"

 

ADVIEZEN

 

Op 30 januari 2023 werd er extern advies gevraagd aan de betrokken adviesinstanties. Er werd geen extern advies ontvangen. Door het ontbreken van advies van de deputatie kan, volgens artikel 17 §4 van het decreet houdende de gemeentewegen, aan deze adviesvereiste voorbijgegaan worden.

 

ARGUMENTATIE

Het gemeentelijk beleidskader maakt geen specifieke melding van de hier voorliggende verlegging. Dit omdat het kader geen rekening houdt met voorstellen die burgers uit eigen beweging doen ter optimalisering van hun eigendom. De aangevraagde verplaatsing houdt evenwel rekening met de principes zoals opgenomen in artikel 4 van het decreet gemeentewegen zoals onderstaand beschreven.

 

Artikel 4 van het Gemeentewegendecreet beschrijft de minimale principes waarmee bij wijzigingen van het

gemeentelijke wegennet minimaal rekening moet gehouden worden:

1° wijzigingen van het gemeentelijk wegennet staan steeds ten dienste van het algemeen belang;

2° een wijziging, verplaatsing of afschaffing van een gemeenteweg is een uitzonderingsmaatregel die

afdoende wordt gemotiveerd;

3° de verkeersveiligheid en de ontsluiting van aangrenzende percelen worden steeds in acht genomen;

4° wijzigingen aan het wegennet worden zo nodig beoordeeld in een gemeentegrensoverschrijdend

perspectief;

5° bij de afweging voor wijzigingen aan het wegennet wordt rekening gehouden met de actuele functie van

de gemeenteweg, zonder daarbij de behoeften van de toekomstige generaties in het gedrang te brengen. Daarbij worden de ruimtelijke behoeften van de verschillende maatschappelijke activiteiten gelijktijdig tegen

elkaar afgewogen.

 

Rekening houdend met deze elementen kan aangegeven worden dat:

1° de wijziging ook een verbetering inhoudt voor de gebruikers en daardoor dus ook ten dienste staat van

het algemeen belang;

2° de verplaatsing van een wegenis naar de rand van een eigendom, indien dit het gebruiksgemak en de

verbindingsfunctie van de wegenis niet negatief beïnvloed, een te verkiezen aanpassing is in tegenstelling

tot het behouden van een wegenis die een eigendom dwars doorkruist;

3° door de voorziene verplaatsing van de buurtweg de verkeersveiligheid verbeterd wordt. De zichtbaarheid

voor kruisende gebruikers is in de toekomstige situatie een verbetering ten opzichte van de huidige situatie.

De ontsluiting van aangrenzende percelen wordt hierbij niet negatief beïnvloed;

4° (niet van toepassing is);

5° de behoeften van de toekomstige generaties door deze voorziene verplaatsing niet in het gedrang worden

gebracht.

 

BIJLAGEN

 

        aanvraagdossier + plannen en foto's

        rooilijnplannen

        schattingsverslag

FINANCIELE GEVOLGEN

 

Zoals opgenomen in het besluit van de gemeenteraad op 19 januari 2023 is de vergoeding voor waardevermeerdering verschuldigd door de eigenaar van de betrokken grond en komt ten goede aan de gemeente.

 

Een schattingsverslag werd opgemaakt door landmeter-expert Nele Vermeiren op datum van 18 oktober 2022. Het schattingsverslag bepaalt dat de verlegging van de voetweg een meerwaarde inhoudt van € 8 965,88. Dit schattingsverslag werd voorafgaan ter kennisgeving en goedkeuring voorgelegd aan de aanvrager. Hij verklaarde zich schriftelijk akkoord. De financiële dienst staat in voor de verdere opvolging van de inning van de meerwaarde.

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad besluit om de gemeenteweg gekend als voetweg 63 ter hoogte van Steijenhoflaan 63, 3130 Betekom gedeeltelijk te verleggen, zoals weergegeven op de bijgevoegde plannen opgemaakt door landmeter-expert Benny Feyaerts (nieuwe ligging aangeduid in geel, te behouden ligging aangeduid in groen en af te schaffen ligging aangeduid in rood).

 

Artikel 2

 

De gemeenteraad stelt de ontwerp-rooilijn van de gemeenteweg gekend als voetweg 63 ter hoogte van Steijenhoflaan 63, 3130 Betekom, zoals weergegeven op het bijgevoegde ontwerp van gemeentelijk rooilijnplan definitief vast.

 

Artikel 3

 

Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoering van dit besluit.

 

Artikel 4

 

Dit besluit wordt bekendgemaakt aan het publiek op de volgende manieren:

        publicatie van het besluit op de gemeentelijke website gedurende 30 dagen;

        aanplakking van het besluit bij het gemeentehuis en ter plaatse, minstens aan het begin- en eindpunt van het betrokken wegdeel;

        verzending van de bekendmaking ter kennisgeving met een beveiligde zending naar iedereen in het kader van het openbaar onderzoek een standpunt, opmerking of bezwaar heeft ingediend;

        verzending van het besluit en de bijbehorende plannen elektronisch - via het loket van toezicht en via het mail adres mobiliteitsadvisering@vlaamsbrabant.be - naar de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant - Dienst Mobiliteit, Provincieplein 1 te 3010 Leuven en naar het departement MOW

 

Artikel 5

 

De gemeente publiceert dit besluit van de gemeenteraad in het Belgisch Staatsblad en op de gemeentelijke website:

        hetzij na het verlopen van de beroepstermijn, zonder dat er een beroepsprocedure werd opgestart

        hetzij na het verwerpen van het beroep door de Vlaamse Regering

 

Het besluit heeft uitwerking 14 dagen na de bekendmaking in het Belgisch Staatsblad.

 

Artikel 6

 

De financiële dienst wordt belast met de vordering van de van toepassing zijnde meerwaarde bij inwerkingtreding van het besluit.

 

 

Publicatiedatum: 27/06/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 27 APRIL 2023

 

BES Overeenkomst camerabewaking station Begijnendijk

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Om vandalisme en diefstal aan de fietsenstallingen van het station van Begijnendijk tegen te gaan is camerabewaking aangewezen

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

Decreet lokaal bestuur over de bevoegdheden van de gemeenteraad

 

BIJLAGEN

 

Overeenkomst camerabewaking NMBS - gemeente Begijnendijk

FINANCIELE GEVOLGEN

 

Budgetcode: 2023/ACT-88/0200-00/23000000/GEMEENTE/CBS/IP-GEEN (Aankoop camera's + digitaal snelheidsbord)

Beschikbaar budget: € 56.914,50

Uitgave: € 9.001,33 incl. btw éénmalig (investeringskost) en € 571,00 jaarlijks (exploitatiekosten)

Visum 2023-010 werd verleend.

BESLUIT

 

eenparig

 

Enig artikel

 

De gemeenteraad sluit de overeenkomst camerabewaking NMBS – gemeente Begijnendijk in bijlage af.

 

 

Publicatiedatum: 27/06/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 27 APRIL 2023

 

BES Retributiereglement terbeschikkingstelling terrein

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Regelmatig maken individuele gebruikers die geen lid zijn van atletiekclub Roba gebruik van de atletiekpiste van sportcentrum De Tumkens. Die lopers/joggers en soms wandelaars mogen gratis gebruik maken van de atletiekpiste, tenzij de piste in gebruik is door huurders of de dienst vrije tijd. Uiteraard kunnen individuele gebruikers, die de atletiekpiste gratis gebruiken, de verlichting van de atletiekpiste niet gebruiken.

In het retributiereglement terbeschikkingstelling van terreinen, zalen en lokalen wordt in art.3 Tarieven, Sportcentrum De Tumkens, Algemeen, volgende tekst toegevoegd:

Individuele lopers mogen, tijdens vrije uren, gratis gebruik maken van de atletiekpiste van sportcentrum De Tumkens. Als de atletiekpiste gereserveerd is door atletiekclub Roba, scholen, andere huurders of voor activiteiten van de dienst vrije tijd, kunnen individuele lopers de atletiekpiste niet gebruiken. De verlichting van de atletiekpiste kan niet gebruikt worden door individuele lopers.

De dienst vrije tijd zal het bordje met tarieven aan de atletiekpiste aanpassen.

In Art. 3 Tarieven, sportcentrum De Tumkens, is opgenomen dat voor dansvereniging De Begijn een jaartarief toegepast wordt. De dansvereniging bestaat niet meer en dus wordt dit punt uit het reglement gehaald.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

Decreet lokaal bestuur

 

BIJLAGEN

 

Aangepast retributiereglement terbeschikkingstelling van terreinen, zalen en lokalen.

BESLUIT

 

eenparig

 

Enig artikel

 

De gemeenteraad keurt de aanpassing in het retributiereglement terbeschikkingstelling van terreinen, zalen en lokalen, goed.

 

 

Publicatiedatum: 27/06/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 27 APRIL 2023

 

BES Verderzetting van het project Bewegen op Verwijzen

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Bewegen Op Verwijzing startte in 2016, na goedkeuring van de Vlaamse regering in 2015. De gemeenten uit de Eerstelijnszone Demerland stapten midden 2017 in. Ondertussen zijn al meer dan 400 deelnemers uit onze regio succesvol gecoacht naar een actiever leven.

Voor de uitvoering van het project Bewegen Op Verwijzing is er een werkingsbudget nodig. Het betreft een cofinanciering:

        De Vlaamse overheid financiert voor ongeveer 90% de coachingsessies en ongeveer 10% wordt door de deelnemer betaald. Zoals eerder overeengekomen, passen de lokale besturen bij voor het persoonlijke aandeel van deelnemers met recht op verhoogde tegemoetkoming, zodat deelname voor deze personen gratis is.

        In 2016-2020 en 2021-2022 betaalde de Vlaamse overheid een incentive uit, die vanaf 2023 wegvalt. Via de BOV stuurgroep Demerland ijveren we dat lokale besturen elk een steentje bijdragen om de huidige positieve werking te blijven garanderen.

        Op 10 november besliste de Vlaamse regering om 'Bewegen Op Verwijzing' te verlengen tot eind 2025. Vanaf 2026 zou het de bedoeling zijn om, na een positieve evaluatie van het project, middelen voor Bewegen Op Verwijzing te bestendigen via de partnerorganisatie “gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging, beperken van sedentair gedrag en ondervoeding bij ouderen”, in analogie met de terugbetaling voor rookstopondersteuning.

 

Voor de coach is een vergoeding voorzien van 60 euro/uur (incl. alle werkingskosten). De Vlaamse regering beslist in 2023 of een verhoging naar 67 euro/uur haalbaar is. De deelnemerskost blijft wel hetzelfde.

De Vlaamse subsidiëring dekt een groot deel van deze vergoeding (zie schema). Het remgeld van de deelnemer bedraagt 20 euro per uur en vier euro per uur voor mensen met VT-statuut (resp. vier en  twee euro per deelnemer per uur voor een groepssessie).

 

 

Individuele coaching

Bijdrage deelnemer

Personen met VT

56 € / uur

4 € / uur

Persoon zonder VT

40 € / uur

20 € / uur

 

De éénmalige incentive vanuit de overheid is ondertussen besteed. Het Agentschap Zorg en Gezondheid meldde dat er geen nieuwe incentive verwacht wordt de komende jaren. Om de huidige werking te kunnen blijven garanderen, vragen we de gemeenten daarom om jaarlijks 0,04 euro per inwoner te financieren.  Dit bedrag wordt ingezet voor algemene werkingskosten, coördinatie, promotie, aankoop materialen enz. De werkingsmiddelen worden à rato het aantal inwoners verder verdeeld onder de deelnemende gemeenten.

 

De gemeente engageert zich voor:

 

        ter beschikking stellen van een laagdrempelige locatie waar de Bewegen Op Verwijzing-coach gesprekken kan voeren met deelnemers

        voorziet voor de periode van 2023-2024 een werkingsbudget ten bedrage van 0,04 per inwoner (zie tabel hieronder voor aantallen en bedragen)

        promotie bij inwoners via gemeentemagazine, flyers, website,

        participatie aan BOV overleg = stuurgroep (max 4x/jaar)

        meewerken aan de kwaliteitscontrole en evaluatie van BOV

        het in kaart brengen van het laagdrempelig beweegaanbod en indien nodig een extra aanbod creëren

 

Het project biedt:

 

        een lokale trekker (in de regio ELZ Demerland) = Pascale Berghmans (aangesteld door het Vlaams instituut Gezond Leven)

        (een) Bewegen Op Verwijzing-coach(es), voorzien van de nodige competenties én informeren de betrokken ambtenaar op regelmatige basis

        communicatiemateriaal (affiches, flyers, teksten voor op de website enz.)

        communicatie naar de huisartsen

        gezondere inwoners: fitter, socialer… bereik personen met een VT, …

        evaluatieresultaten

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        schepencollegebeslissing van 02 mei 2017, goedkeuring bewegen-op-verwijzen-project in zorgregio Aarschot-Begijnendijk;

        Engagementsverklaring Bewegen op verwijzing kleinstedelijke zorgregio Aarschot van 02 mei 2017;

        schepencollegebeslissing van 20 maart 2023, verderzetting van het project bewegen op verwijzen en garanderen van het werkingsbudget via cofinanciering.

FINANCIELE GEVOLGEN

 

Gemeenten in ELZ Demerland

aantal inwoners in 2022

budget (jaarlijks) voor

2023-2024-2025

Bekkevoort

6.459

258,36 €

Begijnendijk

10.390

415,60 €

Tielt-Winge

11.037

441,48 €

Scherpenheuvel-Zichem

23.375

935,00 €

Diest

24.516

980,64 €

Aarschot

30.594

1.223,76 €

TOTAAL

106.371

4.254,84 €

 

De bijdrage van Begijnendijk in de werkingskosten bedraagt voor 2023 € 415,60. Dit bedrag moet opgenomen worden in de budgetwijziging en zal als toelage aan de ELZ worden uitbetaald op basis van de samenwerkingsovereenkomst.

 

Voor 2024 en 2025 wordt een bedrag van € 0,04/inwoner in de begroting voorzien.

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad beslist om het werkingsbudget jaarlijks via cofinanciering te ondersteunen, met name € 0,04/inwoner of € 415,60 voor ons lokaal bestuur. Dit bedrag wordt opgenomen in de budgetwijziging van 2023-2024-2025 en zal als toelage aan de ELZ verwerkt worden.

 

Artikel 2

 

De gemeenteraad keurt de engagementen van het lokaal bestuur goed, in de vorm van een samenwerkingsnota met ELZ Demerland, vzw en zal deze goedkeuren en ondertekenen.

 

 

Publicatiedatum: 27/06/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 27 APRIL 2023

 

BES Creadiv nv - av van 02 juni 2023

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Het lokaal bestuur Begijnendijk is vennoot van Creadiv nv en ontving per brief van 23 maart 2023 een uitnodiging met documentatiestukken voor de algemene vergadering van 02 juni 2023 om 16 uur in De Hoorn, Sluisstraat 79 te 3000 Leuven.

 

Agenda:

 

  1. verslag van de raad van bestuur over het boekjaar 2022
  2. verslag van de commissaris over zijn werkzaamheden in het boekjaar 2022
  3. onttrekking aan onbeschikbare reserve en toevoeging aan de beschikbare reserve
  4. goedkeuring van de jaarrekening over het boekjaar 2022

 goedkeuring van de winstverdeling

  1. kwijting aan bestuurders en commissaris
  2. ontslag en benoeming bestuurders
  3. rondvraag

 

Tijdens de gemeenteraad van 23 mei 2019 werden de gemeentelijke volmachtdrager(s) aangeduid voor de volledige legislatuur, nl. Wim Rosseel (effectief) en Francisca De Cock (plaatsvervangend).

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

Volgens artikel 432 paragraaf 3 dient de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger herhaald te worden voor elke algemene vergadering.

 

ARGUMENTATIE

 

De gemeente is aangesloten bij de nv Creadiv.

Creadiv is een nv en in tegenstelling tot intercommunales of opdrachthoudende verenigingen is er geen wettelijke bepaling die de voorafgaande mandaatbepaling door de gemeenteraad verplicht. Dit is echter aangewezen voor een zo goed mogelijke opvolging.

 

BIJLAGEN

 

  uitnodigingsbrief van 23 maart 2023

  jaarrekening 31-12-2022

  jaarverslag 2022

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering van Creadiv nv van 02 juni 2023 goed:

 

  1.  verslag van de raad van bestuur over het boekjaar 2022
  2. verslag van de commissaris over zijn werkzaamheden in het boekjaar 2022
  3. onttrekking aan onbeschikbare reserve en toevoeging aan de beschikbare reserve
  4. goedkeuring van de jaarrekening over het boekjaar 2022
  5. goedkeuring van de winstverdeling
  6. kwijting aan bestuurders en commissaris
  7. ontslag en benoeming bestuurders
  8. rondvraag

 

Artikel 2

 

De gemeenteraad verleent aan Wim Rosseel (of indien vereist diens plaatsvervanger Francisca De Cock), mandaat om op de algemene vergadering van Creadiv nv van 02 juni 2023 te handelen en te beslissen conform huidig besluit.

 

Artikel 3

 

Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoering van de hierbij genomen beslissingen en maakt deze over aan Creadiv nv, t.a.v. mevrouw Isabel Debuck (secretariaat@efin.be).

 

 

Publicatiedatum: 27/06/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 27 APRIL 2023

 

BES Creadiv nv - bav van 02 juni 2023

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Het lokaal bestuur Begijnendijk is vennoot van Creadiv nv en ontving per brief van 23 maart 2023 een uitnodiging met documentatiestukken voor de buitengewone algemene vergadering van 02 juni 2023 om 17 uur in De Hoorn, Sluisstraat 79 te 3000 Leuven.

 

Agenda:

 

  1. beslissing om de statuten van de vennootschap aan te passen aan de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen
  2. afschaffing van de bepalingen van huidige statuten die strijdig zijn met de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen
  3. woonplaatskeuze door bestuurders op de zetel van de vennootschap
  4. schriftelijke besluitvorming raad van bestuur
  5. deelname algemene vergadering via een elektronisch communicatiemiddel
  6. wijziging datum jaarvergadering
  7. aanneming van volledig nieuwe statuten die in overeenstemming zijn met het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, zonder wijziging van het voorwerp van de vennootschap
  8. adres van de zetel

 

Tijdens de gemeenteraad van 23 mei 2019 werden de gemeentelijke volmachtdrager(s) aangeduid voor de volledige legislatuur, nl. Wim Rosseel (effectief) en Francisca De Cock (plaatsvervangend).

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

Volgens artikel 432 paragraaf 3 dient de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger herhaald te worden voor elke (buitengewone) algemene vergadering.

 

ARGUMENTATIE

 

De gemeente is aangesloten bij de nv Creadiv.

Creadiv is een nv en in tegenstelling tot intercommunales of opdrachthoudende verenigingen is er geen wettelijke bepaling die de voorafgaande mandaatbepaling door de gemeenteraad verplicht. Dit is echter aangewezen voor een zo goed mogelijke opvolging.

 

BIJLAGEN

 

  uitnodigingsbrief van 23 maart 2023

  ontwerpstatuten

  memo statutenwijziging

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering van Creadiv nv van 02 juni 2023 goed:

 

  1. beslissing om de statuten van de vennootschap aan te passen aan de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen
  2. afschaffing van de bepalingen van huidige statuten die strijdig zijn met de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen
  3. woonplaatskeuze door bestuurders op de zetel van de vennootschap
  4. schriftelijke besluitvorming raad van bestuur
  5. deelname algemene vergadering via een elektronisch communicatiemiddel
  6. wijziging datum jaarvergadering
  7. aanneming van volledig nieuwe statuten die in overeenstemming zijn met het Wetboek van vennootschappen en verenigingen, zonder wijziging van het voorwerp van de vennootschap
  8. adres van de zetel

 

 

Artikel 2

 

De gemeenteraad verleent aan Wim Rosseel (of indien vereist diens plaatsvervanger Francisca De Cock), mandaat om op de buitengewone algemene vergadering van Creadiv nv van 02 juni 2023 te handelen en te beslissen conform huidig besluit.

 

Artikel 3

 

Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoering van de hierbij genomen beslissingen en maakt deze over aan Creadiv nv, t.a.v. mevrouw Isabel Debuck (secretariaat@efin.be).

 

 

Publicatiedatum: 27/06/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 27 APRIL 2023

 

BES Fluvius OV - av van 07 juni 2023

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Lokaal bestuur Begijnendijk is aangesloten bij Fluvius opdrachthoudende vereniging en werd via aangetekende brief met dossier en documentatiestukken van 11 april 2023 opgeroepen om op digitale wijze deel te nemen aan de algemene vergadering - tevens jaarvergadering -  van Fluvius opdrachthoudende vereniging,  die op 07 juni 2023 plaatsvindt te Affligem met als agenda:

 

  1. kennisneming van het jaarverslag, het verslag van de raad van bestuur en het verslag van de commissaris over boekjaar 2022.
  2. goedkeuring van de jaarrekening over het boekjaar 2022.
  3. verlenen van afzonderlijke kwijting aan de bestuurders en aan de commissaris.
  4. benoeming van een commissaris
  5. statutaire benoemingen.
  6. statutaire mededelingen.

 

Tijdens de gemeenteraad van  28 februari 2019 werd Jolien Van Gilse als effectief en Francisca De Cock als plaatsvervangend gemeentelijke volmachtdrager aangeduid voor de volledige legislatuur.
Jolien nam ontslag en tijdens de gemeenteraad van 20 februari 2020 werd vervolgens Fredy De Keyser aangeduid als effectief volmachtidrager voor de volledige legislatuur.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

Het artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur, waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.

 

BIJLAGEN

 

uitnodiging (oproepingsbrief gemeenten) met agenda en documentatiestukken

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering tevens jaarvergadering van Fluvius OV van 07 juni 2023 goed, met agendapunten:

 

  1. kennisneming van het jaarverslag, het verslag van de raad van bestuur en het verslag van de commissaris over het boekjaar 2022
  2. goedkeuring van de jaarrekening over het boekjaar 2022.
  3. verlenen van afzonderlijke kwijting aan de bestuurders en aan de commissaris.
  4. benoeming van een commissaris
  5. Statutaire benoemingen.
  6. Statutaire mededelingen.

 

Artikel 2

 

De vertegenwoordiger van lokaal bestuur Begijnendijk, de heer Fredy De Keyser (of indien nodig diens plaatsvervanger), die zal deelnemen aan de algemene vergadering, tevens jaarvergadering, van Fluvius OV in Affligem op 07 juni 2023 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in huidige gemeenteraad inzake voormeld artikel 1 van deze beslissing.

 

Artikel 3

 

Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan Fluvius OV, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie), uitsluitend op het e-mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be.

 

 

Publicatiedatum: 27/06/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 27 APRIL 2023

 

BES Ethias - av van 08 juni 2023

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Lokaal bestuur Begijnendijk ontving een brief, gedateerd op 05 april 2023, van EthiasCo cvba met uitnodiging voor de gewone algemene vergadering van donderdag 08 juni 2023, die plaatsvindt om 10.00 uur. In toepassing van art. 23 van de statuten wordt deze algemene vergadering gehouden via een digitaal platform een een stemming op afstand.

 

agenda:

 

  1. verslag van de raad van bestuur over het boekjaar 2022
  2. goedkeuring van de jaarrekeningen afgesloten op 31 december 2022 en bestemming van het resultaat
  3. kwijting te verlenen aan de bestuurders voor hun mandaat
  4. kwijting te verlenen aan de commissaris voor zijn opdracht
  5. statutaire benoemingen - raad van bestuur
  6. statutaire benoemingen - raadgevend comité
  7. mandaat van commissaris

 

De informatie met betrekking tot de jaarrekeningen afgesloten op 31 december 2022 zal beschikbaar zijn op het platform van de digitale algemene vergadering vanaf 25 mei 2023 en , de dag na de algemene vergadering, op de website www.ethiasco.be. Deze info kan momenteel dus niet gekoppeld worden aan huidig besluit.

 

Lokaal bestuur Begijnendijk kan zich laten vertegenwoordigen :

a) ofwel door een lid van de bestuursorganen of van het personeel van uw bestuur of instelling;
b) ofwel door een vertegenwoordiger van een ander aangesloten bestuur of instelling.

 

In de vergadering van de gemeenteraad van 23 mei 2019 werd schepen Steven Vermeulen aangeduid als gemeentelijke vertegenwoordiger en dit voor de volledige legislatuur.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

Volgens artikel 432 paragraaf 3 dient de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger herhaald te worden voor elke algemene vergadering.

 

ARGUMENTATIE

 

De gemeente is aangesloten bij de coöperatieve vennootschap met de naam EthiasCo cvba.
EthiasCo is een cvba en in tegenstelling tot intercommunales of opdrachthoudende verenigingen is er geen wettelijke bepaling die de voorafgaande mandaatbepaling door de gemeenteraad verplicht. Dit is echter aangewezen voor een zo goed mogelijke opvolging.

 

BIJLAGEN

 

oproepingsbrief van 05 april 2023

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad keurt onderstaande punten, vermeld op de agenda van de algemene vergadering van 08 juni 2023 goed:

 

  1. verslag van de raad van bestuur over het boekjaar 2022
  2. goedkeuring van de jaarrekeningen afgesloten op 31 december 2022 en bestemming van het resultaat
  3. kwijting te verlenen aan de bestuurders voor hun mandaat
  4. kwijting te verlenen aan de commissaris voor zijn opdracht
  5. statutaire benoemingen - raad van bestuur
  6. statutaire benoemingen - raadgevend comité
  7. mandaat van commissaris

 

Artikel 2

 

De gemeenteraad mandateert de aangestelde volmachtdrager Steven Vermeulen om op laatstgenoemde algemene vergadering van 08 juni 2023 te handelen en te beslissen in overeenstemming met deze beslissing.

 

 

Artikel 3

 

De gemeenteraad belast het college van burgemeester en schepenen met de uitvoering van de hierbij genomen beslissing en brengt deze ter kennis van de volmachtdrager en EthiasCo cvba (uittreksel via e-mail: algemene.vergadering@ethias.be.

 

 

Publicatiedatum: 27/06/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 27 APRIL 2023

 

BES PBE - av van 16 juni 2023

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Lokaal bestuur Begijnendijk is voor één of meerdere activiteiten aangesloten bij PBE, opdrachthoudende vereniging en ontving via aangetekende zending van 30 maart 2023 de uitnodigingsbrief, inclusief  documentatiestukken, om deel te nemen aan de algemene vergadering, tevens jaarvergadering van PBE, die op 16 juni 2023 plaatsvindt in de feestzaal van het Fluvius-gebouw, Diestsesteenweg 126, te 3210 Lubbeek.

 

agenda:

 

  1. kennisneming verslagen van PBE van de raad van bestuur en van de commissaris over het boekjaar 2022.
  2. goedkeuring van de jaarrekening van PBE afgesloten op 31 december 2022 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels).
  3. vaststelling uitkeringen overeenkomstig art. 6:114 en volgend WVV.
  4. kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris van PBE met betrekking tot het boekjaar 2022. 
  5. desgevallend aanvaarding uitbreiding activiteiten gemeenten voor (neven)activiteiten. 
  6. statutaire benoemingen.
  7. benoeming van een commissaris.
  8. statutaire mededelingen.

 

Tijdens de gemeenteraad van 28 februari 2019 werd schepen Roger Verduyckt als effectief en schepen Maggie Thielemans als plaatsvervangend vertegenwoordiger op de (buitengewone) algemene vergaderingen van PBE voor de volledige legislatuur aangeduid.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

Het artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur, waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.

 

BIJLAGEN

 

oproepingsbrief en documentatiestukken

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering, tevens jaarvergadering, van PBE ov van 16 juni 2023 goed, met volgende agendapunten:

 

  1. kennisneming verslagen van PBE van de raad van bestuur en van de commissaris over het boekjaar 2022.
  2. goedkeuring van de jaarrekening van PBE afgesloten op 31 december 2022 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels).
  3. vaststelling uitkeringen overeenkomstig art. 6:114 en volgend WVV.
  4. kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris van PBE met betrekking tot het boekjaar 2022.
  5. desgevallend aanvaarding uitbreiding activiteiten gemeenten voor (neven)activiteiten.
  6. statutaire benoemingen.
  7. benoeming van een commissaris.
  8. statutaire mededelingen.

 

Artikel 2

 

De vertegenwoordiger van lokaal bestuur Begijnendijk, de heer Roger Verduyckt (of indien nodig diens plaatsvervanger), die zal deelnemen aan de (fysieke of digitale) algemene vergadering, tevens jaarvergadering, van PBE ov op 16 juni 2023 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in huidige gemeenteraad  inzake voormeld artikel 1 van deze beslissing.

 

Artikel 3

 

Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan PBE ov, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie), uitsluitend op het e-mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be.

 

 

Publicatiedatum: 27/06/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 27 APRIL 2023

 

BES Interleuven - av van 21 juni 2023

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

De buitengewone algemene vergadering van 18 januari 2023 heeft, omwille van een onvoldoende quorum (75%) onder de aanwezige stemgerechtigde vennoten, niet kunnen plaatsvinden. De statutenwijziging en de toetreding van de Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant konden hierdoor niet worden goedgekeurd. Er dient een nieuwe algemene vergadering te worden samengeroepen om deze punten te behandelen.

 

De raad van bestuur van Interleuven heeft beslist een nieuwe algemene vergadering te laten doorgaan op woensdag 21 juni 2023 om 19.00 u in het kantoor van Interleuven. Het is niet mogelijk om digitaal deel te nemen aan de vergadering. Een digitale algemene vergadering is één van de wijzigingen, die dient te worden goedgekeurd in de statuten.

 

Het is cruciaal om met een drie/vierde meerderheid aanwezig te zijn, zodat deze algemene vergadering geldig kan doorgaan.

 

Via brief met agenda van 13 maart 2023 wordt de gemeentelijke afgevaardigde uitgenodigd op de algemene vergadering van Interleuven, die plaatsvindt op woensdag 21 juni 2023 om 19.00 u in de vergaderzaal van Interleuven, Brouwersstraat 6 te 3000 Leuven.

 

agenda:

 

  1. samenstelling van het bureau
  2. goedkeuring verslag algemene vergadering van 18 januari 2023 en verslag buitengewone algemene vergadering van 18 januari 2023
  3. toetreding nieuwe vennoot: Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant
  4. statutenwijziging
  5. verslag over de activiteiten 2022
  6. jaarrekening per 31 december 2022 en verslag van de commissaris-revisor
  7. verwerking van de resultaten krachtens art. 44 van de statuten
  8. kwijting te verlenen aan bestuurders en commissaris-revisor
  9. vervanging leden raad van bestuur - indien van toepassing
  10. diversen

 

Gezien het lidmaatschap van de gemeente bij Interleuven, werd tijdens gemeenteraad van 23 mei 2019 de heer Bart Sorée aangesteld als vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen van Interleuven en dit voor de volledige legislatuur.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        De gecoördineerde statuten van Interleuven

        Artikel 432 van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur bepaalt dat de algemene vergadering is samengesteld uit de vertegenwoordigers van de deelnemers en deze voor gemeente rechtstreeks worden aangewezen door de raden uit hun leden en dat het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

 

BIJLAGEN

 

uitnodiging van 13 maart 2023 m.b.t. algemene vergadering Interleuven 21 juni 2023 met vermelding agenda

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad keurt de agendapunten van de algemene vergadering van Interleuven van 21 juni 2023, goed:

 

  1. samenstelling van het bureau
  2. goedkeuring verslag algemene vergadering van 18 januari 2023 en verslag buitengewone algemene vergadering van 18 januari 2023
  3. toetreding nieuwe vennoot: Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant
  4. statutenwijziging
  5. verslag over de activiteiten 2022
  6. jaarrekening per 31 december 2022 en verslag van de commissaris-revisor
  7. verwerking van de resultaten krachtens art. 44 van de statuten
  8. kwijting te verlenen aan bestuurders en commissaris-revisor
  9. vervanging leden raad van bestuur - indien van toepassing
  10. diversen

 

Artikel 2

 

De gemeenteraad mandateert de heer Bart Sorée als vertegenwoordiger voor lokaal bestuur Begijnendijk, om de agendapunten van de algemene vergadering van Interleuven van 21 juni 2023, goed te keuren.

 

Artikel 2

 

De raad voor maatschappelijk welzijn onderwerpt deze beslissing aan het algemeen toezicht en zendt een afschrift van dit besluit naar:

        de gemeentelijk afgevaardigde

        Interleuven, t.a.v. mevrouw Sofie Delaere, directiesecretariaat (sofie.delaere@interleuven.be)

 

 

Publicatiedatum: 27/06/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 27 APRIL 2023

 

BES Riobra - av van 28 juni 2023

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Het gemeentebestuur is voor één of meerdere activiteiten aangesloten bij de opdrachthoudende vereniging Riobra en werd per aangetekende brief (inclusief agenda en documentatiestukken) van 27 maart 2023 opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering, tevens jaarvergadering, van Riobra die op woensdag 28 juni 2023 plaatsvindt in de feestzaal van het Fluvius-gebouw, Diestsesteenweg 126 te 3210 Lubbeek.

 

agenda:

 

  1. goedkeuring van het voorstel tot verlenging van de duurtijd van Riobra van 25 november 2023 tot en met 29 maart 2037 met o.m. goedkeuring van het evaluatierapport met betrekking tot de werking van de opdrachthoudende vereniging in de voorbije vier jaar en van het ondernemingsplan voor de periode 2023-2027.
  2. statutenwijzigingen:

 a. Kennisneming bijzonder verslag van de raad van bestuur met staat van activa en passiva per 31 december 2022 – in het kader van artikel 413 Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen – ter verantwoording van de wijziging van het voorwerp.

 b. Goedkeuring van de statutenwijzigingen.

  1. verlenen van machtiging om de beslissingen genomen in de agendapunten 1 en 2 bij authentieke akte vast te stellen.
  2. kennisneming verslagen van Riobra van de Raad van Bestuur en van de commissaris over het boekjaar 2022.
  3. goedkeuring van de jaarrekening van Riobra afgesloten op 31 december 2022 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels).
  4. kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris van Riobra met betrekking tot het boekjaar 2022.
  5. desgevallend aanvaarding uitbreiding activiteiten gemeenten voor (neven)activiteiten.
  6. activiteit rioleringen - wijziging deelnemerschap.
  7. statutaire benoemingen.
  8. benoeming van een commissaris.
  9. statutaire mededelingen.

 

Tijdens de gemeenteraad van 28 februari 2019 werd de heer Sam Mergaerts als effectieve en mevrouw Francisca De Cock als plaatsvervangende vertegenwoordiger aangeduid voor lokaal bestuur Begijnendijk.

 

Extra toelichting:

 

Voorstel tot verlenging van de duurtijd van 25 november 2023 tot en met 29 maart 2037

 

De opdrachthoudende vereniging Riobra werd opgericht op 25 november 2005 voor een duur van 18 jaar. Deze duur verstrijkt op 24 november 2023. Refererend aan artikel 6 van de statuten kan Riobra na afloop van deze duur opeenvolgende keren worden verlengd voor een termijn die telkens niet langer mag zijn dan 18 jaar.

Riobra kan bijgevolg maximaal verlengd worden tot 24 november 2041.

 

De overige opdrachthoudende verenigingen met Fluvius SO als werkmaatschappij hebben een duur die verstrijkt op 29 maart 2037. Daarom wordt voorgesteld dat als alternatief voor de maximale verlenging met 18 jaar, de duur van Riobra verlengd wordt tot en met 29 maart 2037. Zodoende zou de duurtijd van elk van de opdrachthoudende verenigingen met Fluvius SO als werkmaatschappij op elkaar worden afgestemd en op dezelfde datum verstrijken in 2037.

 

Overeenkomstig artikel 423 van het Decreet over het Lokaal Bestuur van 22 december 2017 kan op verzoek van de gewone meerderheid van het totale aantal deelnemers en op voorwaarde dat het verzoek gedragen wordt door een drievierde meerderheid van het aantal deelnemende gemeenten, de algemene vergadering tot een verlenging beslissen met een drievierde meerderheid van het aantal stemmen. 

De gemeenteraads­beslissingen die daarvoor worden genomen, worden bij het verslag van de algemene vergadering gevoegd en zijn gebaseerd op een onderzoek, in voorkomend geval op basis van een vergelijkend onderzoek als er zich verschillende beheersvormen reëel aandienen. 

Uiterlijk negentig dagen voor de algemene vergadering die beslist over de verlenging wordt de agenda door de raad van bestuur aan alle deelnemers toegezonden.

De deelnemers die niet willen verlengen, kunnen daartoe niet verplicht worden en houden op deel uit te maken van de opdrachthoudende vereniging op het einde van het jaar waarin de algemene vergadering tot de verlenging heeft beslist.  Vooraf leggen ze hun beslissing daartoe voor, die wordt gevoegd bij het verslag van de algemene vergadering.  Deelnemers die nalaten over de verlenging te beslissen of hun beslissing mee te delen, worden geacht verder deel uit te maken van de opdrachthoudende vereniging.

De raad van bestuur heeft een evaluatierapport opgesteld over de werking van de opdrachthoudende vereniging tijdens de voorbije vier jaar en eveneens een ondernemingsplan opgesteld voor de komende periode.  Deze documenten bevatten samen de motiveringselementen in functie van het onderzoek van het verlengingsvoorstel. 

 

statutenwijzigingen

 

De voorgestelde statutenwijzigingen hebben vooreerst betrekking op de verlenging van de duurtijd (artikel 6). Daarnaast worden enkele aanpassingen voorgesteld ingevolge gewijzigde regelgeving.  Tot slot worden ook een aantal tekstuele correcties en redactionele verfijningen voorgesteld.  Door bovenvermelde wijzigingen wordt tevens het voorwerp van Riobra gewijzigd (artikel 3).  De raad van bestuur heeft hiervoor een bijzonder verslag opgesteld overeenkomstig het artikel 6:86 van het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        het Decreet Lokaal Bestuur dat bepaalt dat de gemeenteraad onder meer op expliciete wijze zijn goedkeuring dient te hechten aan de voorgestelde verlenging van de tijdsduur van de opdrachthoudende vereniging (artikel 423) en aan de statutenwijzigingen (artikel 427).

        Het artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur, waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering tevens jaarvergadering van de opdrachthoudende vereniging Riobra van 28 juni 2023, goed:

 

 

  1. goedkeuring van het voorstel tot verlenging van de duurtijd van Riobra van 25 november 2023 tot en met 29 maart 2037 met o.m. goedkeuring van het evaluatierapport met betrekking tot de werking van de opdrachthoudende vereniging in de voorbije vier jaar en van het ondernemingsplan voor de periode 2023-2027.
  1. statutenwijzigingen:

a. Kennisneming bijzonder verslag van de raad van bestuur met staat van activa en passiva per 31 december 2022 – in het kader van artikel 413 Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen – ter verantwoording van de wijziging van het voorwerp.

b. Goedkeuring van de statutenwijzigingen.

  1. verlenen van machtiging om de beslissingen genomen in de agendapunten 1 en 2 bij authentieke akte vast te stellen.
  2. kennisneming verslagen van Riobra van de Raad van Bestuur en van de commissaris over het boekjaar 2022.
  3. goedkeuring van de jaarrekening van Riobra afgesloten op 31 december 2022 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels).
  4. kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris van Riobra met betrekking tot het boekjaar 2022.
  5. desgevallend aanvaarding uitbreiding activiteiten gemeenten voor (neven)activiteiten.
  6. activiteit rioleringen - wijziging deelnemerschap.
  7. statutaire benoemingen.
  8. benoeming van een commissaris.
  9. statutaire mededelingen.

 

Artikel 2

 

De gemeenteraad formuleert een verzoek en keurt dit goed tot verlenging van de opdrachthoudende vereniging Riobra van 25 november 2023 tot en met 29 maart 2037 en om haar deelneming in de opdrachthoudende vereniging Riobra te verlengen voor deze duurtijd na onderzoek van onder meer de documenten die bij de oproeping inzake agendapunt 1 zijn gevoegd.

 

Artikel 3

 

De gemeenteraad keurt de voorgestelde statutenwijzigingen van Riobra met betrekking tot de verlenging van de duurtijd en de overige wijzigingen, met inbegrip van de voorgestelde wijziging van het voorwerp. 

Deze wijzigingen treden in werking op 1 januari 2023 met uitzondering van de wijziging van de duurtijd die in werking treedt op 28 juni 2023 (onder de opschortende voorwaarde van goedkeuring van de verlenging door de algemene vergadering van Riobra).

 

Artikel 4

 

De gemeenteraad verzoekt Riobra om de nodige bestuurlijke en vennootschapsrechtelijke acties te ondernemen om uitvoering te kunnen geven aan bovenstaande beslissingen van deze gemeenteraad.

 

Artikel 5

 

De gemeenteraad draagt de vertegenwoordiger van de gemeente, de heer Sam Mergaerts (of indien nodig zijn aangeduide plaatsvervanger), die zal deelnemen aan de (fysieke of digitale) algemene vergadering tevens jaarvergadering van de opdrachthoudende vereniging Riobra op 28 juni 2023 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in huidige gemeenteraad inzake voormelde artikelen 1 tot en met 4 van deze beslissing.

 

Artikel 6

 

De gemeenteraad gelast het college van burgemeester en schepenen met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer de kennisgeving hiervan aan de opdrachthoudende vereniging Riobra, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie), uitsluitend op het e-mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be.

 

 

Publicatiedatum: 27/06/2023
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.