ZITTING VAN 25 03 2021 - 20:30 uur.

 

Aanwezig:

David Dupont, voorzitter

Bert Ceulemans, burgemeester

Bart Sorée, Maggie Thielemans, Steven Vermeulen, Kathleen Van Vlasselaer, schepenen

Peter Spiessens, Herman De Coux, Bob Michiels, Mario Verbeeck, Patricia Stevens, Tom Wouters, Tom Van Esse, Kelly Luyten, Wim De Roover, Ann Danckers, David Janssens, Sam Mergaerts, Fran De Cock, Fred De Keyser, raadsleden

Peggy Baeten, algemeen directeur

 

Verontschuldigd:

Roger Verduyckt, schepen

 

 

Info:

Deze vergadering van de gemeenteraad vindt virtueel plaats via Teams, overeenkomstig het burgemeestersbesluit van 18 november 2020. Het openbaar gedeelte van de vergadering wordt gelivestreamd.

Overzicht punten

ZITTING VAN 25 MAART 2021

 

BES Notulen en audioverslag GR van 25 februari 2021

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

De notulen van de vorige zitting van de gemeenteraad van 25 februari 2021 worden ter goedkeuring voorgelegd aan de leden van de gemeenteraad.

 

Er wordt kennis genomen van het audioverslag van de gemeenteraad van 25 februari 2021.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

Artikel 32 van het Decreet over het lokaal bestuur

 

Elk gemeenteraadslid heeft het recht tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de notulen en het zittingsverslag van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de gemeenteraad worden aangenomen, worden de notulen en het zittingsverslag in die zin aangepast.

Als er geen opmerkingen worden gemaakt over de notulen en het zittingsverslag van de vorige vergadering worden de notulen en het zittingsverslag als goedgekeurd beschouwd en worden ze ondertekend door de voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur.

BESLUIT

 

eenparig

 

Enig artikel

 

De gemeenteraad keurt de notulen van de vergadering van 25 februari 2021 goed en neemt kennis van het audioverslag.

 

 

Publicatiedatum: 26/04/2021
Overzicht punten

ZITTING VAN 25 MAART 2021

 

BES Aanpassing personeelsformatie en organogram

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Artikel 161 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 verplicht de gemeenten en OCMW's om een gezamenlijk organogram op te stellen: "De gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn stellen het gezamenlijk organogram van de diensten van de gemeente en van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn vast. Het organogram geeft de organisatiestructuur van de diensten van de gemeente en van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn weer, duidt de gezagsverhoudingen en de functies aan waaraan het lidmaatschap van het managementteam is verbonden."

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

          Het decreet over het Lokaal Bestuur van 22 december 2017, en latere wijzigingen.

          Het Besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie, de rechtspositieregeling en het mandaatstelsel van het gemeentepersoneel en provinciepersoneel en houdende enkele bepalingen betreffende de rechtspositie van de secretaris en de ontvanger van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, en later wijzigingen.

          Wet van 19 december 1974 tot regeling van de betrekkingen tussen de overheid en de vakbonden en haar personeel, en latere wijzigingen.

 

ADVIEZEN

 

          op voorstel van het vast bureau van 08 maart 2021.

          op voorstel van het managementteam van 16 februari 2021

          positief advies van het HOC van 10 maart 2021 over de voorgestelde wijzigingen aan de personeelsformatie.

 

BIJLAGEN

 

          organogram

          financiële haalbaarheid

          ...

BESLUIT

 

 

11 stemmen voor: Bert Ceulemans, Bart Sorée, Maggie Thielemans, Steven Vermeulen, Kathleen Van Vlasselaer, Patricia Stevens, Tom Van Esse, Sam Mergaerts, Fran De Cock, Fred De Keyser en David Dupont

8 stemmen tegen: Peter Spiessens, Herman De Coux, Bob Michiels, Mario Verbeeck, Tom Wouters, Kelly Luyten, Wim De Roover en David Janssens

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad keurt de wijzigingen aan de personeelsformatie voor het OCMW- en gemeentepersoneel én organogram, zoals in bijgevoegde documenten, goed.

 

Artikel 2

 

Dit besluit wordt kenbaar gemaakt via de webtoepassing van de gemeente en aan de toezichthoudende overheid.

 

 

Publicatiedatum: 26/04/2021
Overzicht punten

ZITTING VAN 25 MAART 2021

 

BES Samenwerkingsovereenkomst IPKC

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

In de vijf Vlaamse provincies is er heel wat kennis over milieu- en aanverwante thema’s aanwezig.  Al sinds 2013 maken de provincies onderling gebruik van die bestaande expertise onder de noemer van het Interprovinciaal Kenniscentrum voor Milieu (IPKC).

 

In 2016 sloten de vijf Vlaamse provincies een overeenkomst af met elkaar waardoor deze interprovinciale samenwerking officieel werd.

 

De kennis en expertise aanwezig binnen het IPKC wordt nu ook ter beschikking gesteld van de gemeenten.

 

De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde op 10 november 2020 een voorstel van een overeenkomst met de Vlaams-Brabantse gemeenten goed.

 

Na ondertekening door de gemeente Begijnendijk loopt de samenwerkingsovereenkomst tot 31 december 2021. De overeenkomst kan jaarlijks opgezegd worden; zo niet wordt ze stilzwijgend verleng tot 31 december van het volgend jaar.

 

Het aanbod van het IPKC (zie bijlage 1) wil focussen op diensten waarvan de gemeenten geen gebruik kunnen maken via het provinciaal aanbod van Vlaams-Brabant en/of via het aanbod van de streekintercommunales (Haviland en Interleuven). Hiermee worden voor de gemeenten niches opgevuld.

 

Na ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met de provincie kan de gemeente Begijnendijk via het IPKC beroep doen op de kennis en de expertise bij een ander provinciebestuur. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat er tussen de vijf Vlaamse provincies onderling al een overeenkomst bestaat.

 

De ondertekening van deze overeenkomst met de provincie is gratis.

 

De ondertekening van deze overeenkomst houdt voor gemeente Begijnendijk geen enkele verplichting in. Het staat de gemeente Begijnendijk nog altijd volledig vrij om voor een bepaalde opdracht al dan niet gebruik te maken van deze dienstverlening.

 

Bij de overeenkomst horen twee bijlagen: een actielijst (bijlage 1) en enkele praktische afspraken (bijlage 2). De actielijst geeft aan voor welke dienstverleningen de gemeente Begijnendijk een beroep kan doen op het IPKC. Deze actielijst kan in de loop van de tijd aangepast of geactualiseerd worden. De tweede bijlage bevat de praktische afspraken om van deze dienstverlening van het IPKC gebruik te kunnen maken.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

          Goedkeuring van de Samenwerkingsovereenkomst voor uitwisseling van kennis en dienstverlening inzake milieu en aanverwante thema’s tussen de 5 Vlaamse provincies door de provincieraad van Vlaams-Brabant op 2 februari 2016

          Goedkeuring van het voorstel van Samenwerkingsovereenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente/stad betreffende de uitwisseling van kennis en dienstverlening inzake milieu en aanverwante thema’s door de provincieraad van Vlaams-Brabant op 10 november 2020

          Besluit van het college van burgemeester en schepenen van 15 februari 2021 "Samenwerkingsovereenkomst IPKC"

 

ARGUMENTATIE

 

Het aangaan van deze samenwerkingsovereenkomst wordt door de dienst omgeving van de gemeente Begijnendijk als een nuttige aanvulling van de huidige gemeentelijke ondersteuning beschouwd. In het verleden traden immers verschillende milieukundige probleemsituaties op, waarvoor de diensten van Interleuven niet de nodige kennis of apparatuur hadden (bv. wetenschappelijk onderbouwde geluidsmetingen, specifieke emissiemetingen, ... ). 

 

BIJLAGEN

 

          Presentatie infomoment SO IPKC

          Samenwerkingsovereenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Begijnendijk betreffende de uitwisseling van kennis en dienstverlening inzake milieu en aanverwante thema’s 

          Bijlage 1: Actielijst IPKC Vlaams-Brabant

          Bijlage 2: Praktische afspraken IPKC

FINANCIELE GEVOLGEN

 

Naast de financiële middelen nodig om bepaalde opdrachten of dienstverleningen via het IPKC te laten uitvoeren  heeft de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst IPKC tussen de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Begijnendijk geen directe  financiële gevolgen.

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad van de gemeente Begijnendijk beslist de samenwerkingsovereenkomst betreffende de uitwisseling van kennis en dienstverlening inzake milieu en aanverwante thema’s met de provincie Vlaams-Brabant te ondertekenen.

 

Artikel 2

 

Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de verdere uitvoering van dit besluit wanneer de gemeente Begijnendijk gebruik maakt van het aanbod van het IPKC.

 

Artikel 3

 

Een afschrift van dit besluit en twee origineel ondertekende exemplaren van de samenwerkingsovereenkomst zullen met de post voor verder gevolg aan Provincie Vlaams-Brabant, Dienst leefmilieu – IPKC, Provincieplein 1, 3010 Leuven bezorgd worden.

 

 

Publicatiedatum: 26/04/2021
Overzicht punten

ZITTING VAN 25 MAART 2021

 

KEN Opzegging samenwerkingsovereenkomst BENOvatie

 

De gemeenteraad neemt kennis van de opzegging van de samenwerkingsovereenkomst met De Kringwinkel Hageland vzw voor de uitvoering van energetische renovatiebegeleiding van particulieren, de zogenaamde BENOvatietrajecten op basis van de brief ondertekend door de burgemeester en de algemeen directeur op 25 februari 2021 en de bekrachtiging hiervan door het college van burgemeester en schepenen op 8 maart 2021.

 

 

 

Publicatiedatum: 26/04/2021
Overzicht punten

ZITTING VAN 25 MAART 2021

 

BES Grondafstand OMV_2021010252 Leemstraat 43

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Op 20 januari 2021 werd er door Lutgarde Lambrechts namens de heer Lode Bruyninckx wonende Liersesteenweg 28 te 3130 Begijnendijk een omgevingsaanvraag stedenbouwkundige handeling ingediend voor het bouwen van een woning na een gefaseerde sloping van de bestaande woning op het perceel gelegen te Leemstraat 43 3130 Begijnendijk kadastraal gekend (afd. 2) sectie B 500 L en (afd. 2) sectie B 500 K

 

Beslissing van de gemeenteraad van Begijnendijk van 23 december 1985 betreffende de op te leggen voorwaarden bij stedenbouwkundige aanvragen op de plaatsen waar de wegenis geen tien meter breed is.

 

De wegenis ter hoogte van de aanvraag is geen tien meter breed (nieuwe rooilijn 5 m uit de as van dez weg) met gevolg dat het noodzakelijk is een strook grond, zoals aangeduid op het plan in de omgevingsvergunningsaanvraag, in te lijven in het openbaar domein der wegenis.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

  • Vlaamse codex ruimtelijke oredening – titel IV;

Artikel 4.2.1 – niemand mag zonder voorafgaandelijke omgevingsvergunning een constructie verbouwen, herbouwen of uitbreiden.

  • Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017;

Artikel 40 en 41 – bevoegdheden van de gemeenteraad.

  • Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betrreffende de omgevingsvergunning : artikel 29 , de bezwaren, opmerkingen die zijn ontvangen tijdens het openbaar onderzoek worden ter beschikking gesteld van de gemeenteraad
  • Gemeentewegendecreet van 3 mei 2019 van kracht sinds 1 september 2020

Artikels 70, 73,2° en 75 van het gemeentewegendecreet

  • Decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning – afdeling 2 gewone vergunningsprocedure;

 

Artikel 19 – de bevoegde overheid onderzocht de vergunningsaanvraag op haar ontvankelijkheid en volledigheid. Op 25/01/2021 leverde het college van burgemeester en schepenen een ontvankelijkheidsbewijs af voor de aanvraag.

 

Artikel 23 – er wordt een openbaar onderzoek geopend over de vergunningsaanvraag.

Het college van burgemeester en schepenen heeft het dossier onderworpen aan een openbaar onderzoek.

Standpunten, opmerkingen en bezwaren over de aanvraag en het ontwerp milieueffectenrapport/OVR, konden van 1 februari 2021 tot en met  2 maart 2021  ingediend worden.

 

Resultaat: Het college van burgemeester en schepenen ontving 0 bezwaren en 0 digitale bezwaren.

 

Artikel 31 – Als de aanvraag de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg omvat, roept het college van burgemeester en schepenen, in voorkomend geval op verzoek van de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15, de gemeenteraad samen om te beslissen over de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van de gemeenteweg.

 

De gemeenteraad spreekt zich uit over de ligging, de breedte en de uitrusting van de gemeenteweg, en over de eventuele opname in het openbaar domein. Hierbij wordt rekening gehouden met de doelstellingen en principes, vermeld in artikel 3 en 4 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen, en in voorkomend geval met het gemeentelijk beleidskader en afwegingskader, vermeld in artikel 6 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen. De gemeenteraad kan daarbij voorwaarden opleggen en lasten verbinden, die de bevoegde overheid in de eventuele vergunning opneemt.

 

Artikel 75 – voorwaarden en lasten die verbonden zijn aan de omgevingsvergunning OMV_2021010252

 

ADVIEZEN

 

De gemeentelijke omgevingsambtenaar gaf  een voorwaardelijk gunstig  advies over de omgevingsvergunningsaanvraag OMV_2021010252

 

ARGUMENTATIE

 

Het opleggen van een kosteloze grondafstand is in overeenstemming met de bepalingen opgenomen in het hogervermelde besluit van de gemeenteraad van 23 december 1985.

 

BIJLAGE

 

Inplantingsplan gevoegd bij de omgevingsverguningsaanvraag+akkoordverklaring perceelseigenaar.

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad keurt het tracé en de nieuwe ontworpen rooilijn van de Leemstraat 43 3130 Begijnendijkter hoogte van de in rand vermelde omgevingsverunningsaanvraag OMV_2021010252 goed zoals vermeld op het omgevingsvergunningsplan.

 

Artikel 2

 

De gronden waarvan de inneming nodig is voor de uitvoering van het ontwerp dienen door de bouwheer gratis afgestaan te worden aan het gemeentebestuur bij wijze van verwerving in der minne en om reden van openbaar nut.

 

Artikel 3

 

De akte van gratis grondafstand zal opgemaakt worden door fungerende notaris en namens de gemeente ondertekend worden door de algemeen directeur en de burgemeester.

 

 

Publicatiedatum: 26/04/2021
Overzicht punten

ZITTING VAN 25 MAART 2021

 

BES Grondafstand OMV_2021003494

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Op 14 januari 2021 werd er door de heer Paul Nys wonende te Baalsesteenweg 90 te 3130 Begijnendijk een omgevingsaanvraag ingediend voor het bijstellen van een bestaande verkaveling (15/67) voor het herverdelen van een perceel (lot 4) voor half open bebouwing voor een perceel Baalsesteenweg 139 en 139 A 3130 Begijnendijk met als kadastrale omschrijving (afd. 1) sectie A 439 Y.

 

Beslissing van de gemeenteraad van Begijnendijk van 23 december 1985 betreffende de op te leggen voorwaarden bij verkavelingsaanvragen op de plaatsen waar de wegenis geen tien meter breed is.

 

De wegenis ter hoogte van de aanvraag is geen tien meter breed (nieuwe rooilijn op 5 m uit de as van de weg) met gevolg dat het noodzakelijk is een strook grond, zoals aangeduid op het verkavelingsplan in de omgevingsvergunningsaanvraag, in te lijven in het openbaar domein der wegenis.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

  • Vlaamse codex ruimtelijke ordening (VCRO) – titel IV;

Artikel 4.2.15 § 1. Niemand mag zonder voorafgaande omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden een stuk grond verkavelen voor woningbouw of voor het opstellen van vaste of verplaatsbare constructies die voor bewoning kunnen worden gebruikt.
Een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden kan worden aangevraagd en verleend voor het verkavelen voor de aanleg en het bebouwen van terreinen voor andere functies.
§ 2. Een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden omvat reglementaire voorschriften aangaande de wijze waarop de verkaveling ingericht wordt en de kavels bebouwd kunnen worden.
§ 3. De verkavelaar zorgt ervoor dat de in de verkaveling opgenomen loten kunnen aansluiten op alle voorzieningen van openbaar nut die vereist worden door het vergunningverlenende bestuursorgaan. In voorkomend geval bepaalt de omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden op welke wijze in de nodige infrastructuur voor de nutsvoorzieningen wordt voorzien.

  • Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017;

Artikel 40 en 41 – bevoegdheden van de gemeenteraad.

  • Gemeentewegendecreet van 3 mei 2019 van kracht sinds 1 september 2020

Artikels 70, 73,2° en 75 van het gemeentewegendecreet

  • Decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning – afdeling 2 gewone vergunningsprocedure;

Artikel 19 – de bevoegde overheid onderzocht de vergunningsaanvraag op haar ontvankelijkheid en volledigheid. Op maandag 25 januari 2021 leverde het college van burgemeester en schepenen een ontvankelijkheidsbewijs af voor de aanvraag.

Artikel 23 – er werd een openbaar onderzoek geopend over de vergunningsaanvraag.

Het college van burgemeester en schepenen heeft het dossier onderworpen aan een openbaar onderzoek.

Het openbaar onderzoek werd gehouden door aanplakking op de gewone aanplakplaatsen, van 1 februari 2021 tot 2 maart 2021.

Resultaat : geen petitielijsten, geen schriftelijke bezwaren, geen schriftelijke gebundelde bezwaren, geen mondelinge bezwaren en geen digitale bezwaren

 

Artikel 31 – Als de aanvraag de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg omvat, roept het college van burgemeester en schepenen, in voorkomend geval op verzoek van de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15, de gemeenteraad samen om te beslissen over de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van de gemeenteweg.

 

De gemeenteraad spreekt zich uit over de ligging, de breedte en de uitrusting van de gemeenteweg, en over de eventuele opname in het openbaar domein. Hierbij wordt rekening gehouden met de doelstellingen en principes, vermeld in artikel 3 en 4 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen, en in voorkomend geval met het gemeentelijk beleidskader en afwegingskader, vermeld in artikel 6 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen. De gemeenteraad kan daarbij voorwaarden opleggen en lasten verbinden, die de bevoegde overheid in de eventuele vergunning opneemt.

 

Artikel 75 – voorwaarden en lasten die verbonden zijn aan de omgevingsvergunning OMV_2021003494

 

ADVIEZEN

 

De gemeentelijke omgevingsambtenaar gaf op  een voorwaardelijk gunstig advies over de omgevingsaanvraag OMV_2021003494

 

ARGUMENTATIE
 

Het opleggen van een kosteloze grondafstand is in overeenstemming met de bepalingen opgenomen in het hogervermelde besluit van de gemeenteraad van 23 december 1985

 

BIJLAGE

 

Inplantingsplan met voorgestelde grondafstand gevoegd bij de omgevingsvergunningsaanvraag.

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad keurt het tracé en de nieuwe ontworpen rooilijn van de Baalsesteenweg 139 en 139 A 3130 Begijnendijk ter hoogte van de in rand vermelde omgevingsaanvraag zoals vermeld op het verkavelingsplan goed.

 

Artikel 2

 

De gemeenteraad besluit dat de verkavelaar de gronden waarvan de inneming nodig is voor de uitvoering van het ontwerp gratis dient af te staan aan het gemeentebestuur bij wijze van verwerving in der minne en om reden van openbaar nut.

 

Artikel 3

 

De akte van gratis grondafstand zal opgemaakt worden door fungerende notaris en namens de gemeente ondertekend worden de algemeen directeur en de burgemeester.

 

 

Publicatiedatum: 26/04/2021
Overzicht punten

ZITTING VAN 25 MAART 2021

 

KEN PBE - diverse documenten 2020

 

De gemeenteraad neemt kennis van onderstaande documenten van 2020:

 

          goedgekeurde notulen van de raad van bestuur van 4 december 2020;

          goedgekeurde notulen van het regionaal bestuurscomité Hageland-Dijleland van 16 november 2020.

 

 

 

Publicatiedatum: 26/04/2021
Overzicht punten

ZITTING VAN 25 MAART 2021

 

KEN Riobra - diverse documenten 2020 en 2021

 

De gemeenteraad neemt kennis van onderstaande documenten van 2020 en 2021:

 

          goedgekeurde notulen van de raad van bestuur van 18 december 2020;

          goedgekeurde notulen van het regionaal bestuurscomité Oost van 25 januari 2021.

 

 

 

Publicatiedatum: 26/04/2021
Overzicht punten

ZITTING VAN 25 MAART 2021

 

BES Huishoudelijk reglement voor fietsostrade F104

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 08 februari 2021 de afgevaardigden voor de werkgroep voor de verdere ontwikkeling van de fietssnelweg F104 (Lier - Aarschot) aangeduid. 

Het huishoudelijk reglement dat voor dit project is opgesteld, ligt ter goedkeuring voor.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

Decreet Lokaal Bestuur;

Decreet van 26 april 2019 betreffende de basisbereikbaarheid;

 

BIJLAGE

 

huishoudelijk reglement project F104

BESLUIT

 

eenparig

 

Enig artikel

 

De gemeenteraad keurt het huishoudelijk reglement voor het project F104 goed.

 

 

Publicatiedatum: 26/04/2021
Overzicht punten

ZITTING VAN 25 MAART 2021

 

BES Reglement meewerkende verenigingen

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Binnen het gemeentelijk vrijetijdsbeleid worden meerdere evenementen georganiseerd. Om die mogelijk te maken doet het gemeentebestuur regelmatig beroep op meewerkende verenigingen. De samenwerking kan heel wat verschillende taken omvatten (van het uitbaten van een bar, het bemannen van inschrijvingsstanden, tot een opdracht als seingever enz.).

De dienst vrije tijd bepaalt voor welke opdrachten beroep zal gedaan worden op meewerkende verenigingen. Voor bepaalde opdrachten kan gekozen worden om een vereniging aan te spreken, voor andere opdrachten (grotere evenementen) kan een opdracht kenbaar gemaakt worden en hebben in Begijnendijk erkende verenigingen de kans om zich voor die opdracht in te schrijven..

De enige correcte manier om een samenwerking vast te leggen en om garantie te geven op een eerlijke, transparante manier van verlonen, is het invoeren van een reglement. 

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

          Decreet lokaal bestuur

          Beslissing college van burgemeester en schepenen 08/03/2021: reglement meewerkende verenigingen

 

BIJLAGE

 

reglement meewerkende verenigingen

FINANCIELE GEVOLGEN

 

Subsidies voor meewerkende verenigingen zullen berekend en betaald worden op basis van het reglement.

ACT-9/0710-00/64930000

ACT-24/0712-00/64930000

ACT-52/0740-00/64930000

BESLUIT

 

eenparig

 

Enig artikel

 

De gemeenteraad keurt het reglement meewerkende verenigingen goed.

 

 

Publicatiedatum: 26/04/2021
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.