ZITTING VAN 01 09 2022 - 20:00 uur.

 

Aanwezig:

Peter Spiessens, waarnemend voorzitter

Bert Ceulemans, burgemeester

Bart Sorée, Steven Vermeulen, David Dupont, Kathleen Van Vlasselaer, schepenen

Herman De Coux, Bob Michiels, Mario Verbeeck, Patricia Stevens, Tom Wouters, Tom Van Esse, Kelly Luyten, Wim De Roover, Ann Danckers, David Janssens, Sam Mergaerts, Fran De Cock, Fred De Keyser, raadsleden

Peggy Baeten, algemeen directeur

 

Verontschuldigd:

Roger Verduyckt, voorzitter

Maggie Thielemans, schepen

 

 

Info:

Deze zitting vindt plaats in de turnzaal van de gemeentelijke basisschool De Puzzel, De Bruynlaan 19 te 3130 Begijnendijk. Publiek is welkom.

 

De voorzitter van de gemeenteraad, de heer Roger Verduyckt, kan niet aanwezig zijn. Hij laat zich vervangen door de heer Peter Spiessens. Hij heeft deze aanduiding zowel per email als per telefonische verklaring aan de algemeen directeur gedaan.

Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

BES Notulen en audioverslag GR van 13 juli 2022

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

De notulen van de vorige zitting van de gemeenteraad van 13 juli 2022 worden ter goedkeuring voorgelegd aan de leden van de gemeenteraad.

 

Er wordt kennis genomen van het audioverslag van de gemeenteraad van 13 juli 2022.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

Artikel 32 van het Decreet over het lokaal bestuur

 

Elk gemeenteraadslid heeft het recht tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de notulen en het zittingsverslag van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de gemeenteraad worden aangenomen, worden de notulen en het zittingsverslag in die zin aangepast.

Als er geen opmerkingen worden gemaakt over de notulen en het zittingsverslag van de vorige vergadering worden de notulen en het zittingsverslag als goedgekeurd beschouwd en worden ze ondertekend door de voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur.

BESLUIT

 

eenparig

 

Enig artikel

 

De gemeenteraad keurt de notulen van de vergadering van 13 juli 2022 goed en neemt kennis van het audioverslag.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

Bespreking RUP Open ruimte

 

 

MOTIVERING

 

De gemeenteraad bespreekt de voortgang RUP open ruimte.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

Toegevoegd - BES RUP Open ruimte

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Voorstel tot besluit van de MGB-fractie:

 

"Een RUP open ruimte moet het landelijke- en groene karakter van onze gemeente ook voor de volgende generaties vrijwaren en waar mogelijk uitbreiden. Die ambities onderstreept MGB voor de volle 100% en sluiten ook aan bij onze visie. Onze gemeente is immers rijk aan mooie natuur- én recreatiegebieden die verder kunnen ontwikkeld worden. Deze gebieden een duurzame bestemming geven voor de toekomst met een optimale balans tussen natuurbehoud en toegankelijkheid voor het brede publiek via een fijnmazig en goed onderhouden netwerk trage wegen moet wat MGB betreft de kern vormen van dit RUP. Jammer genoeg is er van dergelijke intenties nog weinig te merken of ze worden zelfs bij zomerse temperaturen ondergesneeuwd als gevolg van een extreme drang naar lokale regelneverij die de wettelijke basisprincipes van de gewestplannen, de gewestelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen, het eigendomsrecht en de privacy van onze inwoners met de voeten treed. We stellen immers vast dat:

- er bijna 400 bezwaarschriften werden ingediend waarvan er 378 werden gerapporteerd aan het college van burgemeester en schepenen. Volgens onze informatie ontbreken er enkele bezwaarschriften en ligt het eigenlijke cijfer dus hoger dan deze 378. Het is niet zo dat al de inwoners die bezwaar hebben ingediend zich niet bewust zijn van het belang van een duurzame groene omgeving. De principes die in de startnota en visie worden opgenomen zijn een perverse en extreme aanfluiting van de individuele rechten van onze inwoners. Deze bijna 400 gezinnen willen hun persoonlijke rechten vrijwaren waarbij het in vele gevallen gaat om inwoners die vandaag beschikken over weides, bouwgrond of vastgoed die plots als landbouw-natuurverwevingsgebied of zelfs natuurgebied worden ingekleurd zonder dat er sprake is van enige vorm van compensatie laat staan dat er garanties worden gegeven voor de toekomst.

-De startnota en plannenbundel niet stroken met de visie en ruimtelijke uitvoeringsplannen van de diensten van de Vlaamse overheid. Enkel een verfijning van de gewestplanbestemming hoort tot de taakstelling van de gemeentelijke overheid. Uit de startnota valt op te maken dat men veel verder wenst te gaan door enerzijds herbevestigd agrarisch gebied te herstemmen, met rechtsonzekerheid voor onze landbouwers tot gevolg, en anderzijds nagenoeg geen rekening te houden met Gewestelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen.

-Tijdens het college van burgemeester en schepenen van 30 mei 2022 de startnota en plannenbundel werd besproken en inhoudelijk werd goedgekeurd net als het vooropgestelde participatietraject. De communicatie en gerealiseerde participatie rond dit RUP open ruimte is, ondanks de infovergadering en bijhorende aankondiging, ruim onvoldoende geweest. We zijn blijkbaar als gemeente in staat om elk gezin individueel aan te schrijven om een nieuw, reflecterend huisnummer af te halen, maar voor dergelijke ingrijpende plannen volstaat sociale- en digitale media en een klein artikel in het 3130 magazine. Bovendien werden de krachtlijnen en bijzonderheden van dit RUP nooit onder de aandacht gebracht, zelfs niet naar de pers. Een uitstel van de termijn voor het indienen van een bezwaar was zelfs niet mogelijk. Misschien in de hoop om dit alles netjes onder het wateroppervlak te houden. Bovendien werd deze gemeenteraad weer niet gekend of betrokken om dit RUP inhoudelijk te bespreken.

- Dit RUP in de huidige vorm onvoldoende draagvlak geniet, niet bij de bevolking, niet vanuit de MGB oppositie en mogelijk zelfs niet binnen de zetelende meerderheid. Ongetwijfeld ontbreekt het aan politieke moed binnen deze meerderheid om er zelf de stekker uit te trekken, we zullen daarom opnieuw een hulplijn aanreiken.

 

Omwille van bovenstaande redenen stellen we vanuit de MGB fractie voor om de voorliggende startnota en plannenbundel van dit RUP Open Ruimte niet meer als basis te gebruiken en vanaf een blanco blad te herbeginnen. Daarenboven hebben we vanuit de MGB fractie geen vertrouwen in de bevoegde schepen noch in het studiebureau die deze opdracht heeft ontvangen en vragen we een nieuwe aanbesteding te organiseren.

 

Tenslotte schuwen we onze verantwoordelijkheid niet en stellen we voor om een gemeenteraadscommissie op te richten waarbij vanuit alle fracties wordt gewerkt om tot een beter uitgebalanceerd en duurzaam geheel te komen.

Gelet op bovenstaande elementen besluit de gemeenteraad als volgt:

 

Artikel 1: De gemeenteraad besluit akkoord te gaan om de startnota en alle bijhorende documenten niet meer als basis te gebruiken voor dit RUP Open Ruimte.

 

Artikel 2: De gemeenteraad besluit om een nieuwe aanbesteding te laten uitschrijven voor de aanstelling van een ander studiebureau.

 

Artikel 3: De gemeenteraad besluit een gemeenteraadscommissie "ruimte” op te richten met mogelijke deelname van alle gemeenteraadsleden. Deze gemeenteraadscommissie zal op regelmatige tijdstippen worden geïnformeerd over de voortgang van dit RUP en andere initiatieven rond ruimtelijke ordening en zal zelf ook input geven om tot een nieuwe startnota te komen."

 

 

BIJLAGEN

 

RUP open ruimte - vernietiging startnota en plannenbundel

BESLUIT

 

 

9 stemmen voor: Peter Spiessens, Herman De Coux, Bob Michiels, Mario Verbeeck, Tom Wouters, Kelly Luyten, Wim De Roover, Ann Danckers en David Janssens

10 stemmen tegen: Bert Ceulemans, Bart Sorée, Steven Vermeulen, David Dupont, Kathleen Van Vlasselaer, Patricia Stevens, Tom Van Esse, Sam Mergaerts, Fran De Cock en Fred De Keyser

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad besluit akkoord te gaan om de startnota en alle bijhorende documenten niet meer als basis te gebruiken voor dit RUP Open Ruimte.

 

 

Artikel 2

 

De gemeenteraad besluit om een nieuwe aanbesteding te laten uitschrijven voor de aanstelling van een ander studiebureau

 

 

Artikel 3

 

De gemeenteraad besluit een gemeenteraadscommissie "ruimte” op te richten met mogelijke deelname van alle gemeenteraadsleden. Deze gemeenteraadscommissie zal op regelmatige tijdstippen worden geïnformeerd over de voortgang van dit RUP en andere initiatieven rond ruimtelijke ordening en zal zelf ook input geven om tot een nieuwe startnota te komen.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

BES Overeenkomsten Chiro Betekom Bouwt vzw

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Meerjarenplan 2020-2025, actie 30: De gemeente verbetert de jeugdinfrastructuur in beide kernen.

 

Het afgelopen jaar werd deze doelstelling, samen met de jeugdverenigingen verder uitgewerkt. De chiro zal zelf bouwen en heeft hiervoor de vzw chiro Betekom bouwt opgericht. In zitting van de gemeenteraad van 30 september 2021 werd principieel besloten om:

 

        een deel van de 'gronden Mergaerts' in erfpacht te geven aan de chiro. De details van de erfpacht worden verder uitgewerkt in een overeenkomst en notariële akte

        een subsidie van circa € 200 000 te voorzien. De voorwaarden en modaliteiten worden verder uitgewerkt in een overeenkomst.

        een renteloze lening van circa € 200 000 toe te kennen aan chiro Betekom. De voorwaarden en modaliteiten worden verder uitgewerkt in een overeenkomst.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

Decreet Lokaal Bestuur art. 40 over de bevoegdheden van de gemeenteraad.

 

ARGUMENTATIE

 

In zitting van de gemeenteraad van 30 september 2021 werd beslist om de voorwaarden en modaliteiten van de subsidies en renteloze lening uit te werken in een overeenkomst. De overeenkomsten werden opgemaakt in samenspraak met de afgevaardigden van 'chiro Betekom bouwt vzw' en jurist Beelen. Ze liggen in dit besluit ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad.

 

In zitting van de gemeenteraad van 30 september 2021 werd beslist op een gedeelte van het perceel 'gronden Mergaerts', gelegen te Betekom, kadastraal gekend als wijk B deel nummer 207S3 en eigendom van de gemeente Begijnendijk een erfpacht te verlenen. Voor de tegenstelbaarheid aan derden dient een authentieke akte te worden opgesteld. Ter info wordt het al opgemaakte voorontwerp van de akte toegevoegd aan dit besluit.

 

BIJLAGEN

 

        voorontwerp akte erfpacht

        Subsidieovereenkomst +bijlage

        Overeenkomst renteloze lening +bijlage

FINANCIELE GEVOLGEN

 

De kredieten voor de subsidie van € 200 000 en de renteloze lening van € 200 000 zijn voorzien in het meerjarenplan 2020-2025 onder respectievelijke registratiesleutels actie 30 - 0750/66400000 en actie 30 - 0750/29030009.

 

De kredieten voor de kosten verbonden aan de juridische en notariële dienstverlening zijn voorzien onder registratiesleutel actie 127 - 0600/61310020.

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad keurt de overeenkomsten voor de subsidie en renteloze lening aan 'Chiro Betekom Bouwt vzw' goed. De gemeenteraad verleent een erfpacht op een gedeelte van het perceel 'gronden Mergaerts', gelegen te Betekom, kadastraal gekend als wijk B deel nummer 207S3. De voorwaarden en modaliteiten zoals bepaald in de overeenkomsten worden opgenomen in de erfpacht.

 

Artikel 2

 

Na het afsluiten van de overeenkomsten zoals goedgekeurd bij onderhavig gemeenteraadsbesluit zal de authentieke akte voor de erfpacht binnen vier maanden verleden worden voor de mevrouw K. Pelgrims, notaris in vennootschap bij Michiels, Stroeykens en Pelgrims te Aarschot, Boudewijlaan 19.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

BES Aanvaarding schenking

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

De politiezone BRT schenkt haar afgeschreven aanhangwagen met lichtkrant weg. De uitvoerende technische dienst van het lokaal bestuur Begijnendijk kan deze gebruiken.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41, 12° bepaalt dat de gemeenteraad bevoegd is voor het definitief aanvaarden van schenkingen.

 

BIJLAGE

 

Besluit politiecollege

BESLUIT

 

eenparig

 

Enig artikel

 

De gemeenteraad aanvaardt een schenking van een aanhangwagen met lichtkrant van de politiezone BRT.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

BES Bijdrage in kapitaal Ecowerf

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Vergoeding voor algemene werkingskosten wordt volgens bijzondere algemene vergadering van Ecowerf van 15 december 2021, cfr. artikel 2 staturen Ecowerf, omgezet naar kapitaal (A-aandelen).

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

Toepasselijke bepalingen van het Gemeentedecreet

Bijzondere algemene vergadering van 15 december 2021, cfr. artikel 15.2 statuten Ecowerf

 

BIJLAGE

 

Factuur Ecowerf

FINANCIELE GEVOLGEN

 

Omzetting van de vergoeding voor algemene werkingskosten, zijnde 5.195,00 euro, in 479 A-aandelen met een nominale waarde van 10,84 euro per aandeel.

De nodige kredieten zijn voorzien in 2022 onder de budetsleutel ACT-116/0300-00/28110000

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad besluit dat de vergoeding voor de algemene werkingskosten, zijnde 5.195,00 euro, volgens de bijzondere algemene vergadering van Ecowerf van 15 december 2021, cfr. artikel 15.2 statuten Ecowerf, worden omgezet naar kapitaal (A-aandelen).

Dit stemt overeen met 479 A-aandelen met nominale waarde van 10,84 euro per aandeel.

 

Artikel 2

 

De financiële dienst zal de factuur 96/2022/220002 van 31 juli 2022 vereffenen en inboeken als bijdrage in het kapitaal van Ecowerf (A-aandelen).

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

BES Grondafstand OMV_2022061780 Processieweg 31

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Op 11 mei 2022 werd er door mevrouw Véronique Peeters wonende te Leuvensesteenweg 25 te 3200 Aarschot een omgevingsaanvraag ingediend voor het verkavelen van een perceel voor 2 loten (woningbouw) open bebouwing, 1 lot gratis grondafstand en 1 lot in woonuitbreidingsgebied na sloping van de gebouwen voor een perceel Processieweg 31 3130 Begijnendijk met als kadastrale omschrijving (afd. 2) sectie C 24 K.

 

Beslissing van de gemeenteraad van Begijnendijk van 23 december 1985 betreffende de op te leggen voorwaarden bij verkavelingsaanvragen op de plaatsen waar de wegenis geen tien meter breed is.

 

De wegenis ter hoogte van de aanvraag is geen tien meter breed met gevolg dat het noodzakelijk is een strook grond, zoals aangeduid op het verkavelingsplan in de omgevingsvergunningsaanvraag, in te lijven in het openbaar domein der wegenis. Dit betreft lot 4 (88 m2)op het verkavelingsplan waardoor de nieuwe rooilijn op 5 m uit de as van de voorliggende Processieweg komt te liggen.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        Vlaamse codex ruimtelijke ordening (VCRO) – titel IV;

Artikel 4.2.15 § 1. Niemand mag zonder voorafgaande omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden een stuk grond verkavelen voor woningbouw of voor het opstellen van vaste of verplaatsbare constructies die voor bewoning kunnen worden gebruikt.
Een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden kan worden aangevraagd en verleend voor het verkavelen voor de aanleg en het bebouwen van terreinen voor andere functies.
§ 2. Een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden omvat reglementaire voorschriften aangaande de wijze waarop de verkaveling ingericht wordt en de kavels bebouwd kunnen worden.
§ 3. De verkavelaar zorgt ervoor dat de in de verkaveling opgenomen loten kunnen aansluiten op alle voorzieningen van openbaar nut die vereist worden door het vergunningverlenende bestuursorgaan. In voorkomend geval bepaalt de omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden op welke wijze in de nodige infrastructuur voor de nutsvoorzieningen wordt voorzien.

        Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017;

Artikel 40 en 41 – bevoegdheden van de gemeenteraad.

        Gemeentewegendecreet van 3 mei 2019 van kracht sinds 1 september 2020

Artikels 70, 73,2° en 75 van het gemeentewegendecreet

        Decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning – afdeling 2 gewone vergunningsprocedure;

Artikel 19 – de bevoegde overheid onderzocht de vergunningsaanvraag op haar ontvankelijkheid en volledigheid. Op maandag 30 mei 2022 leverde het college van burgemeester en schepenen een ontvankelijkheidsbewijs af voor de aanvraag.

Artikel 23 – er werd een openbaar onderzoek geopend over de vergunningsaanvraag.

Het college van burgemeester en schepenen heeft het dossier onderworpen aan een openbaar onderzoek.

Het openbaar onderzoek werd gehouden door aanplakking op de gewone aanplakplaatsen, van 6 juni 2022 tot 5 juli 2022.

Resultaat : geen petitielijsten, geen schriftelijke bezwaren, geen schriftelijke gebundelde bezwaren, geen mondelinge bezwaren en geen digitale bezwaren

 

Artikel 31 – Als de aanvraag de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg omvat, roept het college van burgemeester en schepenen, in voorkomend geval op verzoek van de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15, de gemeenteraad samen om te beslissen over de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van de gemeenteweg.

 

De gemeenteraad spreekt zich uit over de ligging, de breedte en de uitrusting van de gemeenteweg, en over de eventuele opname in het openbaar domein. Hierbij wordt rekening gehouden met de doelstellingen en principes, vermeld in artikel 3 en 4 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen, en in voorkomend geval met het gemeentelijk beleidskader en afwegingskader, vermeld in artikel 6 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen. De gemeenteraad kan daarbij voorwaarden opleggen en lasten verbinden, die de bevoegde overheid in de eventuele vergunning opneemt.

 

Artikel 75 – voorwaarden en lasten die verbonden zijn aan de omgevingsvergunning OMV_2022061780

 

ADVIEZEN

 

De gemeentelijke omgevingsambtenaar gaf op 21 juli 2022 een voorwaardelijk gunstig advies over de omgevingsaanvraag OMV_2022061780 verstrekt.

 

ARGUMENTATIE
 

Het opleggen van een kosteloze grondafstand is in overeenstemming met de bepalingen opgenomen in het hogervermelde besluit van de gemeenteraad van 23 december 1985..

 

BIJLAGEN

 

Inplantingsplan met voorgestelde grondafstand gevoegd bij de omgevingsvergunningsaanvraag+ advies GOA

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad keurt het tracé en de nieuwe ontworpen rooilijn van de Processieweg 31 3130 Begijnendijk ter hoogte van de in rand vermelde omgevingsaanvraag zoals vermeld op het verkavelingsplan goed.

 

Artikel 2

 

De gemeenteraad besluit dat de verkavelaar de gronden waarvan de inneming nodig is voor de uitvoering van het ontwerp gratis dient af te staan aan het gemeentebestuur bij wijze van verwerving in der minne en om reden van openbaar nut.

 

Artikel 3

 

De akte van gratis grondafstand zal opgemaakt worden door fungerende notaris en namens de gemeente ondertekend worden de algemeen directeur en de burgemeester.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

Besluit - HERZIENING SUBSIDIEAANVRAAG IGS

Naar aanleiding van de wetgeving ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer wordt dit punt niet openbaar gemaakt.

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

Besluit - ADVIES VERLENGING ERKENNING SWAL

Naar aanleiding van de wetgeving ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer wordt dit punt niet openbaar gemaakt.

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

KEN BVR stemrechtenverhouding woonmaatschappijen

 

De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de verhouding
van de stemrechten tussen de gemeenten en OCMW’S die in het werkingsgebied voor woonmaatschappijen “Oost-Brabant-Oost” liggen.

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

BES Volkswoningbouw - afgevaardigde av en rvb

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

De gemeente Begijnendijk is lid van Volkswoningbouw cvba, Wilselsesteenweg 23 te 3020 Herent.

 

De gemeenteraad heeft in zitting van 28 februari 2019 de heer Niki Claes aangeduid als afgevaardigde en mevrouw Nadine Verbruggen als plaatsvervangende afgevaardigde  van de gemeente Begijnendijk voor de algemene vergaderingen (av) van Volkswoningbouw en dit voor de volledige legislatuur.

 

De gemeenteraad heeft in zitting van 25 april 2019 mevrouw Nadine Verbruggen en/of de heer Nikki Claes aangeduid als afgevaardigde van de gemeente Begijnendijk voor de raad van bestuur (rvb) van Volkswoningbouw.

 

Beiden hebben laten weten niet langer de taak van afgevaardigde rvb en av op te nemen. Er dient aldus over gegaan te worden tot de aanduiding van een nieuwe afgevaardigde en plaatsvervanger, zowel voor de algemene vergadering als voor de raad van bestuur.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        Decreet Lokaal Bestuur

        Statuten van Volkswoningbouw, inzonderheid voor wat betreft de bepalingen inzake vertegenwoordiging van de gemeente op de algemene vergadering en de raad van bestuur.

BESLUIT

 

Na geheime stemming:

Afgevaardigde AV Volkswoningbouw : E. Hendrickx 19 stemmen voor

 

Afgevaardigde plaatsvervanging AV : P. Bruels 19 stemmen voor

 

Afgevaardigde RVB Volkswoningbouw : P. Bruels 19 stemmen voor

 

Afgevaardigde plaatsvervanging RVB : E. Hendrickx 19 stemmen voor

Artikel 1

 

De gemeenteraad duidt de heer P. Breuls aan als afgevaardigde en de heer E. Hendrickx als plaatsvervangend afgevaardigde van de gemeente Begijnendijk voor de raad van bestuur van Volkswoningbouw, Wilselsesteenweg 23 te 3020 Herent, voor de verdere duur van deze legislatuur.

 

Artikel 2

 

De gemeenteraad duidt de heer E. Hendrickx aan als afgevaardigde en de heer P. Breuls als plaatsvervangend afgevaardigde van de gemeente Begijnendijk voor de algemene vergadering van Volkswoningbouw, Wilselsesteenweg 23 te 3020 Herent, voor de verdere duur van deze legislatuur.

 

Artikel 3

 

Het college van burgemeester en schepenen te belasten met de uitvoering van de hierbij genomen beslissing en deze over te maken aan de toezichthoudende overheid en er kennis van te geven aan de dienst secretariaat en aan Volkswoningbouw, Wilselsesteenweg 23, 3020 Herent;

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

BES Aanstellen ontwerper AC en culturele zaal

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

In het kader van de opdracht “Aanstellen ontwerper administratief centrum en culturele zaal” werd een bestek met nr. 2022-060 opgesteld door Peggy Baeten.

 

Deze opdracht bestaat uit volgende gedeelten:

 

  * Vast gedeelte : Deelopdracht 1: opmaken van een definitief voorontwerp en indicatieve raming (Geraamd op : € 41.322,31 excl. btw of € 50.000,00 incl. 21% btw)

  * Voorwaardelijk gedeelte : Deelopdracht 2: de volledige ontwerpopdracht vanaf het definitief voorontwerp voor de bouw van het nieuw administratief centrum en de verbouwing van het bestaande gemeentehuis (Geraamd op : € 66.115,70 excl. btw of € 80.000,00 incl. 21% btw)

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen.

        De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, meer bepaald artikel 41, §1, 1° (het geraamde bedrag excl. btw bereikt de drempel van € 215.000,00 niet) en artikel 57.

        Het KB van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen.

        Het KB van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen.

        Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 40 en 41, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad.

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.

        Het Bestuursdecreet van 7 december 2018.

        Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht.


ARGUMENTATIE
 

De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op € 107.438,01 excl. btw of € 129.999,99 incl. 21% btw.

 

Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

FINANCIELE GEVOLGEN

 

De totale uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op € 107.438,01 excl. btw of € 129.999,99 incl. 21% btw en is voorzien onder in het investeringsbudget van 2022, op budgetcode 0190-00/22100007/GEM/CBS/0/IP-GEEN (ACT-154).

BESLUIT

 

 

10 stemmen voor: Bert Ceulemans, Bart Sorée, Steven Vermeulen, David Dupont, Kathleen Van Vlasselaer, Patricia Stevens, Tom Van Esse, Sam Mergaerts, Fran De Cock en Fred De Keyser

9 stemmen tegen: Peter Spiessens, Herman De Coux, Bob Michiels, Mario Verbeeck, Tom Wouters, Kelly Luyten, Wim De Roover, Ann Danckers en David Janssens

 

Artikel 1

De gemeenteraad keurt het bestek met nr. 2022-060 en de raming voor de opdracht “Aanstellen ontwerper administratief centrum en culturele zaal”, opgesteld door Peggy Baeten, goed. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De totale raming bedraagt € 107.438,01 excl. btw of € 129.999,99 incl. 21% btw.

 

Artikel 2


Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

 

Artikel 3


De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal niveau.

 

Artikel 4


De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2022, op budgetcode 0190-00/22100007/GEM/CBS/0/IP-GEEN (ACT-154).

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

BES Bouw buitenschoolse kinderopvang

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Meerjarenplan 2020-2025, actie 183: de gemeente brengt de buitenschoolse kinderopvang onder in een nieuwe locatie.

 

De ontwerpopdracht voor de opdracht “Bouw van multifunctionele lokalen met als hoofdgebruik de buitenschoolse kinderopvang” werd gegund aan Architect Patrick Schroos, Professor Scharpélaan 16 te 3130 Betekom.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen.

        De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, meer bepaald artikel 41, §1, 2° (het geraamde bedrag excl. btw overschrijdt de drempel van € 750.000,00 niet).

        Het KB van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen.

        Het KB van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen.

        Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 40 en 41, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad.

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.

        Het Bestuursdecreet van 7 december 2018.

        Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht.

 

ARGUMENTATIE

 

In het kader van de opdracht “Bouw van multifunctionele lokalen met als hoofdgebruik de buitenschoolse kinderopvang” werd een bestek met nr. 2022-058 opgesteld door de ontwerper, Architect Patrick Schroos, Professor Scharpélaan 16 te 3130 Betekom.

 

Deze opdracht is opgedeeld in volgende percelen:
 

        PERCEEL 1: Ruwbouw, dakwerken, buiten- en binnenschrijnwerk, vloerwerken, betegeling, metaal- en glaswerken, raming: € 514.508,00 excl. btw of € 622.554,68 incl. 21% btw;

        PERCEEL 2: Elektrische installatie, brandbeveiliging, bekabeling, raming: € 22.000,00 excl. btw of € 26.620,00 incl. 21% btw;

        PERCEEL 3: Verwarming, sanitair en ventilatie, raming: € 67.500,00 excl. btw of € 81.675,00 incl. 21% btw.

 

Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

 

BIJLAGE

 

Bestek

FINANCIELE GEVOLGEN

 

De totale uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op € 604.008,00 excl. btw of € 730.849,68 incl. 21% btw en inclusief optionele gedeeltes. De kredieten voor deze uitgave zijn voorzien in het meerjarenplan onder registratiesleutel actie 183/0945-00/22100007. Het voorziene krediet zal verhoogd worden bij de volgende wijziging van het meerjarenplan.

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad keurt de het bestek met nr. 2022-058 voor de opdracht “Bouw van multifunctionele lokalen met als hoofdgebruik de buitenschoolse kinderopvang”, opgesteld door de ontwerper, Architect Patrick Schroos, Professor Scharpélaan 16 te 3130 Betekom, goed. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt € 604.008,00 excl. btw of € 730.849,68 incl. 21% btw en inclusief optionele gedeelten.

 

Artikel 2

 

Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

 

Artikel 3
 

De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal niveau.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

BES Wijziging premies rationeel watergebruik Fluvius

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Fluvius zal met ingang van 1 januari 2023 een uniform en vernieuwd premiestelsel voor rationeel watergebruik invoeren, ter vervanging van het actueel bestaand systeem. Specifiek voor de gemeenten die deel uitmaken van Riobra geldt op vandaag nog een autonoom premiesysteem. De overgang naar het vernieuwde premiestelsel, zoals door de raad van bestuur van Riobra aangegeven in zitting van 21 maart 2022, vereist een individuele gemeenteraadsbeslissing om de bevoegdheid tot het toekennen en uitkeren van RWG-premies aan Fluvius toe te vertrouwen.

 

In het vernieuwde premiestelsel zal Fluvius aan iedere burger die aan de premievoorwaarden voldoet, een premie voor gescheiden afvoer toekennen ten bedrage van 500 euro, een premie voor een hemelwater- en/of infiltratievoorziening toekennen ten bedrage van max. 250 euro.

Deze premies zullen vanaf 2023 niet langer worden aangerekend op het gemeentelijk investeringsfonds voor riolering, maar worden integraal door Fluvius ten laste genomen vanuit de werkingsmiddelen.

 

Met het oog op een uniforme premieregeling voor alle Fluvius-gemeenten verzoekt Fluvius aan de gemeenten die deel uitmaken van Riobra om middels een gemeenteraadsbeslissing te kennen te geven met de toepassing van het vernieuwd premiestelsel akkoord te gaan.

De gemeenten behouden de vrijheid om zelf nog aanvullende premies aan hun inwoners toe te kennen. Het huidige autonome premiesysteem van Riobra dooft uit tegen uiterlijk 31 december 2023.

Omdat de ambitie is om tegen einde september duidelijkheid te krijgen over de standpunten van de gemeenten, is het aangewezen om relatief snel te beslissen.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        De richtlijn 2000/60/EG van 23 oktober 2000 tot vaststelling van een kader voor communautaire maatregelen betreffende het waterbeleid;

        De richtlijn 91/27/EG van 21 mei 1991 inzake de behandeling van stedelijk afvalwater;

        Het besluit van de Vlaamse Regering van 1 juni 1995 houdende algemene en sectorale bepalingen inzake milieuhygiëne;

        Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.

 

ARGUMENTATIE

 

De gemeente neemt voor de activiteit riolering deel aan de opdrachthoudende vereniging Riobra.

De statuten van Riobra hebben onder meer als voorwerp:

"De conceptie, de realisatie, het onderhoud en de exploitatie, in de ruimste betekenis van die termen, van alle netten van leidingen, rioleringen, kunstwerken en inrichtingen van alle aard die op het grondgebied van de aangesloten gemeenten moeten dienen voor de opvang en de beheersing van het afvalwater en hemelwater om het, al dan niet na een zuiveringsbehandeling, aan de natuur terug te geven; alle verrichtingen die rechtstreeks met het voorwerp van Riobra inzake afvalwater en hemelwater verband houden. Deze genoemde activiteit wordt hierna verder “activiteit rioleringen” genoemd."

 

Riobra mag voorts alle technische, commerciële, administratieve, economische, financiële, sociale en andere verrichtingen doen en deelnemen aan alle bedrijvigheden die met dit voorwerp, zoals beschreven in het verslag van de raad van bestuur in vergadering van 21 maart 2022 onder punt 6 verband houden.

Deze verrichtingen en bedrijvigheden kan zij ook waarnemen in samenwerking met of door het participeren in andere opdrachthoudende verenigingen of met andere privaat- of publiekrechtelijke rechtspersonen, en in het algemeen door het leveren van diensten en openbare nutsvoorzieningen en door het ter beschikking stellen van knowhow in verband met nutsvoorzieningen, één en ander binnen de beperkingen van het Decreet.

 

De gemeente heeft aldus de aanleg en het beheer van haar rioleringsnet en de hierbij horende activiteiten toevertrouwd aan Riobra. De Opdrachthoudende vereniging Riobra doet voor de uitvoering van haar activiteiten een beroep op de exploitatiemaatschappij Fluvius System Operator cv [hierna Fluvius].

Fluvius wil in het kader van de rioleringsactiviteiten en in opdracht van deze rioleringsbeheerder een ecologisch ondersteunend beleid voeren om de diverse gebruikers van het rioleringsnet aan te sporen om hemelwater maximaal te hergebruiken en ter plaatse te infiltreren, om hemelwater volledig gescheiden te houden van afvalwater en om te voorkomen dat hemelwater in het rioleringsnet terechtkomt;

Fluvius wil voor al de klanten van de rioleringsnetbeheerders voor wie zij optreedt, een uniform en laagdrempelig premie-aanbod rationeel watergebruik ter beschikking stellen

Fluvius wil per 1 januari 2023 in verschillende premies rationeel watergebruik bij bestaande particuliere woningen voorzien, namelijk voor de plaatsing van een hemelwaterput met nuttig gebruik, de plaatsing van een infiltratievoorziening en voor de aanleg van een gescheiden privéwaterafvoerstelsel.

Fluvius streeft naar maximale efficiëntie en administratieve vereenvoudiging bij de uitvoering van deze taak, zowel voor Fluvius zelf als voor de aangesloten gemeenten.

 

BIJLAGEN

 

        De notulen van bestuur van Riobra in zitting van 21 maart 2022.

        E-mail van de relatie beheerder van Fluvius met het verzoek tot goedkeuring van het gewijzigde premiereglement voor rationeel watergebruik.

FINANCIELE GEVOLGEN

 

Bij de oude Riobra regeling werden (een deel van) de uitgekeerde premies mee betaald door de gemeente.

In de voorgestelde nieuwe regeling heeft de gemeente geen bijdrage meer, tenzij de gemeente nog een eigen bijkomende extra premie zou willen uitkeren met eigen middelen.

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad beslist dat Fluvius de opdracht en de bevoegdheid krijgt van de gemeente om alle premiereglementen, die verband houden met een rationeel watergebruik bij de eindklanten, volledig te beheren, wat onder meer inhoudt:

        het opmaken van een Fluvius-premiereglement;

        het vastleggen van de premiebedragen en -voorwaarden;

        het aanbrengen van aanpassingen aan het premiereglement indien dit vereist is omwille van hogere efficiëntie, beschikbaarheid van budgetten, betere resultaten bij de klanten, etc.. Over deze aanpassingen zal de gemeente tijdig worden geïnformeerd;

        instaan voor de volledige administratieve en financiële afhandeling van de aangevraagde premies en de communicatie met de klanten hierover.

 

Artikel 2

 

Fluvius zal op geregelde tijdstippen (minstens 1x / kwartaal) een lijst bezorgen van de uitgekeerde premies in de gemeente rekening houdend met de rechten van de betrokkenen en regels van de AVG. De gemeente kan – indien zij dit wenst - zelf een bijkomende aanvullende premie uitkeren waarbij gelijkaardige voorwaarden gehanteerd worden als in het Fluvius-reglement. Dit overzicht bevat de gegevens die Fluvius gebruikt heeft voor het uitbetalen van de premie(s) rationeel watergebruik, nl. naam en adres van de klant, de benaming van de premie, het uitgekeerde premiebedrag, de kosten die de klant gemaakt heeft en eventuele bijlagen gevoegd bij de aanvraag.

 

Artikel 3

 

De bestaande gemeentelijke subsidiereglementen betreffende door Fluvius toe te kennen premies voor hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen voor hemelwater, groendaken en/of afkoppeling van hemelwater worden opgeheven met ingang van 1 januari 2023. De gemeentelijke subsidiereglementen voor toekennen van eigen aanvullende premies voor vernoemde voorzieningen kunnen blijven behouden.

 

Artikel 4

 

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2023.

 

Artikel 5

 

Het college van burgemeester en schepenen te belasten met de uitvoering van voormelde beslissing en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de Opdrachthoudende vereniging Riobra, ter attentie van het secretariaat, (in pdf-versie) op het e-mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

KEN Energieverbruik lokaal bestuur

 

In het najaar 2022 wordt, in het kader van de samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant, voor Tremelo en Begijnendijk een klimaatactieplan (secap) opgemaakt, besluit college van burgemeester en schepenen van  20 juni 2022.

Een SECAP (klimaatactieplan) bevat:

        CO2 -nulmeting (reeds ter beschikking: inventaris 2011)

        Risico- en kwetsbaarheidsanalyse (RKA): Balans van de klimaatomstandigheden en de te verwachte gevolgen, risico’s en kwetsbaarheden (nieuw op te maken),

        Beleids- en actieplan met doelstellingen, maatregelen en acties Voor zowel mitigatie (vermindering CO2) als adaptatie (aanpassing aan klimaatverandering, weerbaarheid)

 

Als voorafname op dit actieplan wordt nu reeds verder gewerkt aan een energiebewust verbruik en gebruik van openbaar domein en openbare gebouwen.

De mogelijkheden om energiezuiniger om te gaan met openbare verlichting worden onderzocht, alsook de mogelijkheden tot het energiebewuster omgaan in de openbare gebouwen. Er wordt zowel gedacht aan elektriciteit, verwarming, water.... Het gaat in eerste instantie vooral om het verder sensibiliseren van gebruikers (zowel intern als extern) van de lokalen van het lokaal bestuur en waar mogelijk optimaal gebruik te maken van automatische instellingen.

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

BES Samenwerkingsovereenkomst VDAB

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

VDAB organiseert o.a. opleidingen schoonmaaktechnieken. Deze opleiding heeft tot doel om maximaal 10 werkzoekenden een opleiding op de werkvloer aan te bieden met het oog op de invulling van beschikbare vacatures. Zij zoeken hiervoor geschikte locaties.

De gemeentelijke infrastructuur leent zich hiervoor, in combinatie met woningen OCMW en woonzorgcentrum Edelweis.

Er wordt hiervoor een samenwerkingsovereenkomst afgesloten.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

Decreet lokaal bestuur

 

ARGUMENTATIE

 

Door het faciliteren van het organiseren van een opleiding in eigen dorp, hopen we ook deelnemers aan te trekken van de eigen gemeente.

 

BIJLAGEN

 

        SWO Schoonmaken bij mensen thuis Begijnendijk

        Basisdocument schoonmaak bij particulieren

        Werkpostfiche voor opleidingsstage

BESLUIT

 

eenparig

 

Enig artikel

 

De gemeenteraad sluit een samenwerkingsovereenkomst af met VDAB, om een opleiding op de werkvloer tot schoonmaakster-schoonmaker bij mensen thuis te organiseren. Zij maken hierbij gebruik van de gemeentelijke infrastructuur.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

BES Aanv. politiereglement eenrichting Puttestraat

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

De gemeente Begijnendijk wenst het tijdelijke éénrichtingsverkeer met wegversmallingen in de Puttestraat (tussen huisnummers 13 - 19) met rijrichting van de Kleinesteenweg naar de Puttestraat, uitgezonderd voor fietsers, bestuurders van bromfietsen klasse A en bestuurders van speed pedelecs, volgens signalisatieplan definitief te maken.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017;

        Decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens;

        Koninklijk Besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg;

        Ministerieel Besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimum afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald;

        Besluit van de Vlaamse regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens;

        Omzendbrief MOB/2009/01 van april 2009.

 

ARGUMENTATIE

 

Het tijdelijke éénrichtingsverkeer met wegversmallingen, uitgezonderd voor fietsers, bromfietsers klasse A en speed pedelecs, in de Puttestraat (tussen huisnummers 13 - 19) met rijrichting van de Kleinesteenweg naar de Puttestraat toe, is verkeersveilig daar dit gedeelte vrij smal is en er vrij veel parkeerbewegingen zijn. Hiervoor is het aangewezen het éénrichtingsverkeer met wegversmallingen definitief in te voeren.

 

BIJLAGE

 

Signalisatieplan

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De gemeenteraad besluit éénrichtingsverkeer met wegversmallingen d.m.v. bloembakken in te stellen in de Puttestraat (tussen huisnummers 13 - 19) met rijrichting van de Kleinesteenweg naar de Puttestraat, uitgezonderd voor fietsers, bestuurders van bromfietsen klasse A en bestuurders van speed pedelecs. Het éénrichtingsverkeer wordt ingevoerd door plaatsing van de F19, B5, C1, D1f, C31b, B15c, B15f, D1c en D1d en de onderborden M12 en M18 volgens signalisatieplan.

 

Artikel 2

 

Dit besluit treedt onmiddellijk na de bekendmaking in werking.

 

Artikel 3

 

Dit besluit zal ter kennisgeving overgemaakt worden aan de Vlaamse Overheid, Afdeling Beleid

Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Departement Mobiliteit en Openbare Werken.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

KEN Creadiv nv - notulen av 27 mei 2022

 

De gemeenteraad neemt kennis van de notulen van de algemene vergadering van Creadiv nv van 27 mei 2022.

 

BIJLAGE

 

notulen av 27 mei 2022 Creadiv nv

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

KEN Fluvius ov - notulen av 08 en 21 juni 2022

 

De gemeenteraad neemt kennis van de notulen van de algemene vergadering van 08 juni (tevens jaarvergadering) en 21 juni (schriftelijk) 2022 van Fluvius OV.

 

BIJLAGEN

 

        notulen av van 08 juni 2022 Fluvius OV

        notulen av van 21 juni 2022 Fluvius OV

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

KEN Riobra - notulen av 22 juni 2022

 

De gemeenteraad neemt kennis van het verslag van de algemene vergadering van 22 juni 2022 van Riobra.

 

BIJLAGE

 

notulen av 22 juni 2022 Riobra

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

KEN PBE - notulen av 30 juni 2022

 

De gemeenteraad neemt kennis van de notulen van de algemene vergadering van 30 juni 2022 van PBE.

 

BIJLAGE

 

notulen av 30 juni 2022 PBE

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

KEN Ecowerf - notulen av 22 juni 2022

 

De gemeenteraad neemt kennis van het verslag van de algemene vergadering van 22 juni 2022.

 

BIJLAGE

 

verslag algemene vergadering 22 juni 2022 Ecowerf

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

KEN VVOG - notulen av 02 juni en bav 23 juni 2022

 

De gemeenteraad neemt kennis van de notulen van de algemene vergadering van 02 juni en van de bijzondere algemene vergadering van 23 juni 2022 van VVOG.

 

BIJLAGEN

 

        notulen av 02 juni 2022 VVOG, inclusief begeleidende brief en document contributie werkingsjaar 2023

        notulen bav 23 juni VVOG

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

KEN IGO div - notulen av 24 juni 2022

 

De gemeenteraad neemt kennis van het verslag van de algemene vergadering van 24 juni 2022 van IGO div.

 

BIJLAGE

 

verslag av 24 juni 2022 IGO div

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

KEN De Watergroep - zone-overleg Dijle-Hageland 04 mei

 

De gemeenteraad neemt kennis van de presentatie en het verslag van het zoneoverleg Dijle-Hageland (d.i.een operationeel overleg tussen lokaal bestuur Begijnendijk en De Watergroep) van 04 mei 2022 waarin o.a. het nieuw tariefplan 2023-2028 aan bod komt.

 

BIJLAGEN

 

        presentatie zoneoverleg Dijle-Hageland 04 mei 2022

        verslag zoneoverleg Dijle-Hageland 04 mei 2022

 

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

Toegevoegd - BES Evaluatie zomer 2022 - evenementenplan 2023

 

Dit punt werd verdaagd van de dagorde.

Reden: De bevoegde schepen was verontschuldigd. De gemeenteraad heeft, op voorstel van raadslid Verbeeck, de verdaging van het punt éénparig goedgekeurd.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Overzicht punten

ZITTING VAN 1 SEPTEMBER 2022

 

Toegevoegd - BES Opbrengst openbare verkoop straatnaamborden

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Voorstel tot besluit van de MGB-fractie :

 

"We hebben in augustus kennis genomen van het initiatief om de oude, gemeentelijke straatnaamborden te verkopen aan geïnteresseerden. Alle modaliteiten hierover zijn netjes georganiseerd, althans toch als we de procedure hiervoor raadplegen. Op basis van het ROB-TV interview d.d. 17 augustus blijkt dat de opbrengst bestemd is voor de gemeentekas. Dit vinden we als MGB een gemiste kans. De straatnaamborden zijn immers ooit gefinancierd door de belastingbetaler en zelfs gesponsord door lokale handelaars. De gemeente gaat bij deze in onze beleving twee keer langs de kassa. Daarom stellen we voor om de opbrengst te schenken aan een goed doel, waarbij onze inwoners voorstellen kunnen formuleren.

 

Om bovenstaande redenen besluit de gemeenteraad als volgt:

 

Artikel 1: de gemeenteraad gaat akkoord om de opbrengst van de verkoop van de straatnaamborden te schenken aan een goed doel. De inwoners van onze gemeente kunnen hieromtrent voorstellen formuleren. "

 

BIJLAGEN

 

Opbrengst openbare verkoop straatnaamborden - schenking aan goed doel

BESLUIT

 

 

9 stemmen voor: Peter Spiessens, Herman De Coux, Bob Michiels, Mario Verbeeck, Tom Wouters, Kelly Luyten, Wim De Roover, Ann Danckers en David Janssens

10 stemmen tegen: Bert Ceulemans, Bart Sorée, Steven Vermeulen, David Dupont, Kathleen Van Vlasselaer, Patricia Stevens, Tom Van Esse, Sam Mergaerts, Fran De Cock en Fred De Keyser

 

Enig artikel

 

De gemeenteraad gaat akkoord om de opbrengst van de verkoop van de straatnaamborden te schenken aan een goed doel. De inwoners van onze gemeente kunnen hieromtrent voorstellen formuleren.

 

 

Publicatiedatum: 13/10/2022
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.