ZITTING VAN 24 11 2022 - 20:10 uur.

 

Aanwezig:

Roger Verduyckt, voorzitter

Bert Ceulemans, burgemeester

Maggie Thielemans, Steven Vermeulen, David Dupont, Kathleen Van Vlasselaer, schepenen

Peter Spiessens, Herman De Coux, Bob Michiels, Mario Verbeeck, Patricia Stevens, Tom Wouters, Tom Van Esse, Kelly Luyten, Wim De Roover, Ann Danckers, David Janssens, Sam Mergaerts, Fran De Cock, Fred De Keyser, raadsleden

Peggy Baeten, algemeen directeur

 

Verontschuldigd:

Bart Sorée, schepen

 

 

Info:

Deze zitting vindt plaats in de turnzaal van de gemeentelijke basisschool De Puzzel, De Bruynlaan 19 te 3130 Begijnendijk. Publiek is welkom.

Overzicht punten

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2022

 

BES Notulen en audioverslag RMW 6 oktober 2022

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

De notulen van de vorige zitting van de raad van maatschappelijk welzijn van 6 oktober 2022 worden ter goedkeuring voorgelegd aan de leden van de raad van maatschappelijk welzijn.

 

Er wordt kennis genomen van het audioverslag van de raad van maatschappelijk welzijn van 6 oktober 2022.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

Artikel 74 van het Decreet over het lokaal bestuur.

 

Elk raadslid heeft het recht tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de notulen van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de raad voor maatschappelijk welzijn worden aangenomen, worden de notulen in die zin aangepast.

Als er geen opmerkingen worden gemaakt over de notulen van de vorige vergadering worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze ondertekend door de voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn en de algemeen directeur.

BESLUIT

eenparig

 

Enig artikel

 

De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van 6 oktober 2022 goed en neemt kennis van het audioverslag.

 

 

Publicatiedatum: 07/02/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2022

 

BES Vaststelling AMJP-3 2020-2025 - deel OCMW

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

De raad voor maatschappelijk welzijn heeft op 16 december 2020 het deel van het OCMW van meerjarenplan 2020-2025 vastgesteld, de gemeenteraad keurde op 26 december 2019 het deel van het OCMW van meerjarenplan 2020-2025 goed.

 

De gemeente en het OCMW hebben een geïntegreerd aangepast meerjarenplan, maar hebben hun eigen bevoegdheden voor de vaststelling ervan. Zowel de gemeenteraad als de raad voor maatschappelijk welzijn moet eerst zijn eigen deel van het aangepast meerjarenplan vaststellen. Daarna kan de gemeenteraad het deel van het aangepast meerjarenplan dat de raad voor maatschappelijk welzijn heeft vastgesteld, goedkeuren, waardoor de aanpassing definitief is vastgesteld. De goedkeuring van de gemeenteraad is nodig, omdat de gemeente de financiële gevolgen moet dragen van de keuzes die de raad voor maatschappelijk welzijn maakt.

 

In de derde aanpassing van het meerjarenplan wordt het resultaat van jaarrekening 2021 verwerkt en worden aanpassingen doorgevoerd aan de budgetten volgens de laatst beschikbare informatie. De kredieten van 2022 worden aangepast en die van 2023 vastgesteld.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, artikel 78, tweede lid, 4°, de raad voor maatschappelijk welzijn stelt het meerjarenplan en de aanpassingen ervan vast;

        Het Decreet Lokaal bestuur van 22 december 2017;

        Het Ministerieel besluit tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningstelsels en de digitale rapportering van de beleids- en beheerscyclus van de lokale besturen van 26 juni 2018;

        Het besluit van de Vlaamse regering over de beleids- en beheerscyclus van de lokale besturen van 30 maart 2018 en wijzigingen van 17 september 2019;

        Omzendbrief KB/AAB 2019/4 over de strategische meerjarenplannen 2020-2025 van de lokale en provinciale besturen volgens de beleids- en beheerscyclus.

        Omzendbrief KBBJ/ABB 2020/3 over de aanpassing van de meerjarenplannen 2020-2025 van de lokale en provinciale besturen volgens de beleids- en beheerscyclus.

 

ADVIEZEN

 

Het managementteam heeft positief advies gegeven bij het ontwerp van de derde aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025.

 

Het vast bureau heeft op 7 november 2022 het ontwerp van de derde aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 goedgekeurd ter voorlegging aan de raad voor maatschappelijk welzijn.

 

BIJLAGEN

 

        AMJP-3_2020-2025_G&O.pdf

        Documentatie_AMJP-3_2020-2025_G&O.pdf

FINANCIELE GEVOLGEN

 

Het geraamde beschikbaar budgettair resultaat is jaarlijks positief en de geraamde autofinancieringsmarge is positief in 2025. Het financieel evenwicht is aangetoond.

BESLUIT

 

 

11 stemmen voor: Bert Ceulemans, Maggie Thielemans, Steven Vermeulen, David Dupont, Kathleen Van Vlasselaer, Roger Verduyckt, Patricia Stevens, Tom Van Esse, Sam Mergaerts, Fran De Cock en Fred De Keyser

9 stemmen tegen: Peter Spiessens, Herman De Coux, Bob Michiels, Mario Verbeeck, Tom Wouters, Kelly Luyten, Wim De Roover, Ann Danckers en David Janssens

 

Artikel 1

 

De raad voor maatschappelijk welzijn stelt het deel van het OCMW van de derde aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 vast.

 

Artikel 2

 

De raad voor maatschappelijk welzijn beslist het deel van het OCMW van de derde aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

Artikel 3

 

De decretaal opgelegde documenten in bijlage maken integraal deel uit van dit besluit.

 

 

Publicatiedatum: 07/02/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2022

 

KEN Rapportering financieel directeur visums 2021

 

De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van de rapportering door de financieel directeur inzake voorafgaande krediet- en wetmatigheidscontrole van de voorgenomen verbintenissen in 2021.

 

 

 

Publicatiedatum: 07/02/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2022

 

KEN Goedkeuring gouverneur jaarrekening 2021

 

De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van de goedkeuring van de gouverneur van jaarrekening 2021 van het OCMW. Het besluit van de gouverneur is in bijlage aan dit agendapunt toegevoegd.

 

 

 

Publicatiedatum: 07/02/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2022

 

BES Fietsbeleid personeel

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 11 april 2022 besloten toe te treden tot de raamovereenkomst van Interleuven 'fietsleasing voor lokale besturen' en in te gaan op het aanbod van Interleuven en o2o inzake fietsleasing.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017;

        Wet van 08 april 1965 tot instelling van de arbeidsreglementen en latere wijzigingen;

        Rechtspositieregeling voor het OCMW- en gemeentepersoneel, goedgekeurd tijdens de gemeenteraad/raad maatschappelijk welzijn van 17 december 2020.

 

ADVIEZEN

 

        Gunstig advies van het M-team van 11 oktober 2022

        Protocol fietsbeleid vakbonden van 09 november 2022.

 

ARGUMENTATIE

 

Het BVR van 12 maart 2021 legt het kader vast waarbinnen lokale besturen maatregelen kunnen nemen om o.a. de fietsmobiliteit van de medewerkers te bevorderen.

 

De concretere voorwaarden over de fietsmobiliteit moeten de lokale besturen binnen dit wettelijk kader verder uitwerken in een eigen fietspolicy.

 

Interleuven heeft een overheidsopdracht inzake fietsleasing uitgewerkt voor lokale besturen. Deze opdracht werd gegund aan de fietsleasemaatschappij o2o. De voorliggende fietspolicy werd door het lokaal bestuur afgestemd met de gegunde fietsleasemaatschappij en met het sociaal secretariaat.

 

Deze policy heeft als doel om duidelijk en transparant het beheer en gebruik van de fietslease door de medewerkers-gebruikers te beschrijven. Het reglement bepaalt alle rechten en verplichtingen die verbonden zijn aan het gebruik en beheer van een leasefiets. Door een fiets te leasen en een akkoord afgesloten tussen een lokaal bestuur en het personeelslid als gebruiker te ondertekenen, stemt het personeelslid in met de inhoud van deze policy. Het personeelslid gebruikt de leasefiets volgens de principes vervat in de policy.

 

BIJLAGEN

 

        fietsbeleid (policy)

FINANCIELE GEVOLGEN

 

De nodige kredieten worden voorzien in de meerjarenplanning.

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De raad maatschappelijk welzijn keurt het fietsbeleid (policy), als bijlage aan het arbeidsreglement, goed.

 

Artikel 2

 

Deze bijlage aan het arbeidsreglement wordt overgemaakt aan:

        de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, arbeid en sociaal overleg, Algemene Directie Toezicht op de Sociale Wetten;

        de toezichthoudende overheid;

        de personeelsleden.

 

 

Publicatiedatum: 07/02/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2022

 

BES Overeenkomst oplaadterminal Fluvius

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

Fluvius heeft in haar rol als sociale leverancier de opdracht om de klanten van een budgetmeter of digitale meter met prepaid te voorzien in een netwerk van betaalpunten / oplaadpunten. Dit netwerk werd opgezet in samenwerking met de lokale besturen en de netbeheerder Fluvius betaalt hiervoor een vergoeding.

 

In het gebouw van OCMW Begijnendijk is een oplaadpunt geïnstalleerd. In het kader van de lopende overeenkomst werd een vergoeding voorzien per oplaadpunt en per geplaatste actieve prepaid budgetmeter / digitale meter in Begijnendijk.

 

De komst van de digitale meter en de mogelijkheid om vanaf thuis online betalingen te doen heeft het betalingslandschap grondig hertekend.

 

Omwille van deze redenen besliste Fluvius om de lopende overeenkomst op te zeggen tegen 31 december 2022 en wordt er een nieuw contract voorgelegd dat geldt vanaf 1 januari 2023.

 

De overeenkomst wordt in bijlage toegevoegd.

 

De vergoedingen voor de werkingsjaren 2023 en 2024 blijft gelijk aan de vorige vergoeding, nl. € 2 289,24.

 

Vanaf 2025 wordt er een vast bedrag van € 2 000,00 per jaar uitgereikt plus een vergoeding a rato van het aantal prepaid klanten op het grondgebied.

 

BIJLAGE

 

        Overeenkomst aangaande het beheer van oplaad/betaal terminals bij het OCMW en ondersteunende prestaties verstrekt door het OCMW;

        Simulatie vergoeding vanaf werkingsjaar 2025.

FINANCIELE GEVOLGEN

 

De ontvangsten worden geboekt op ACT-200/0909-00/74813000/KP-SD .

BESLUIT

 

eenparig

 

Enig artikel

 

De raad voor maatschappelijk welzijn keurt het nieuwe contract in bijlage goed, dat wordt afgesloten tussen OCMW Begijnendijk en Fluvius met betrekking tot het beheer van oplaad/betaalterminals bij het OCMW en gaat akkoord met de ondersteunende prestaties die het OCMW verstrekt.

 

 

Publicatiedatum: 07/02/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2022

 

BES Aanpassing bedragen verwarmingskosten

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

De hoge energieprijzen spelen ieder van ons reeds enkele maanden parten. Waar vorig jaar een liter stookolie ongeveer € 0,60 kostte, is de prijs vandaag gestegen tot € 1,35 per liter, wat meer dan een verdubbeling is van de te betalen prijs. Ook de prijs die we betalen voor aardgas en elektriciteit, kent ongekende hoogten. De prijs van andere brandstoffen zoals pellets, bulkpropaangas, … volgt deze trend.

 

De federale en Vlaamse overheden namen al een aantal maatregelen om energie betaalbaar te houden voor iedereen, maar voor de meesten onder ons is vandaag de kost van energie een hele hap uit ons maandelijks budget.

 

Het is momenteel geen stormloop van vragen naar steun voor energie, maar we merken toch dat er mondjesmaat extra vragen i.v.m. financiële problemen beginnen komen. Als er vragen komen, kijken we in eerste instantie altijd naar de besteding van het gezinsbudget en of er besparingen mogelijk zijn. Per individueel dossier wordt dan bekeken of er een tussenkomst nodig is.

 

Reeds enkele jaren bestaat er op het OCMW een reglement waarin jaarlijks een tussenkomst wordt toegekend in de verwarmingskosten voor de meest kwetsbare groep inwoners.

 

Door hun kwetsbaarheid weegt de energiecrisis nu extra zwaar op hen. Omdat zij ook vóór de hoge prijzen reeds ondersteuning nodig hadden om hun energiekosten te betalen, stelt de sociale dienst voor om de principebeslissing aan te passen.

 

In het verleden werd jaarlijks steun verleend aan de meest kwetsbare groep ten bedrage van de prijs van vijfhonderd liter stookolie of indien mensen verwarmen met een andere energiebron een forfaitaire steun van
€ 250,00.

 

Omdat de € 250,00 niet meer in verhouding staat met de kostprijs van vijfhonderd liter stookolie wenst het OCMW deze regeling nu aan te passen, zoals beschreven in het reglement in bijlage.

 

Begunstigden?

        Alle leefloongerechtigden die in Begijnendijk verblijven waarvan het bruto belastbaar gezinsinkomen niet hoger is dan € 23 680,87 + € 4 393,98 per persoon ten laste.

        Alle personen die een schuldbemiddeling overeenkomstig de wet van 12 juni 1991 op het consumentenkrediet of een collectieve schuldenregeling overeenkomstig de artikelen 1675/2 en volgende van het Gerechtelijk Wetboek genieten én niet in staat zijn hun verwarmingsfactuur te betalen. (attest schuldbemiddelaar of budgetbegeleider)

 

Tussenkomst ?

Voor de cliënten die verwarmen met stookolie of bulkpropaangas kan er tweeduizend liter brandstof geleverd worden tijdens de verwarmingsperiode waarvan 500 liter euro ten laste genomen wordt door het OCMW. Er wordt dus duizend vijfhonderd liter stookolie toegekend als terugvorderbare steun. De steun wordt gegeven 1 keer per kalenderjaar.

Aan de cliënten die verwarmen met pellets, bulkpropaangas, ... wordt er een forfaitaire premie van € 500,00 toegekend. Premie wordt 1 keer per kalenderjaar gegeven na voorlegging factuur aankoop.

Aan de cliënten die verwarmen met aardgas, wordt er tijdens de maanden november en december én januari, februari en maart van de verwarmingsperiode een maandelijkse steun van € 100,00 verleend als tussenkomst in het aardgasfactuur.

Per huishouden kan er slechts één tussenkomst toegekend worden.

 

De begunstigden waarvoor al stookolie geleverd werd (en die dit mogelijk nog aan een goedkopere prijs hadden) hebben geen extra recht meer op tussenkomst.

De begunstigden met een aardgasfactuur hebben voor 2022, bovenop de € 250,00 die ze eerder kregen, nog recht op een extra steun van 2 x € 100,00.

De begunstigden die met pellets verwarmen en waarvoor er reeds werden aangekocht dit jaar krijgen eveneens geen extra, maar als er nog geleverd moeten worden is er recht op een tussenkomst van € 500,00.

 

Deze beslissing gaat in vanaf 1 november 2022.

 

Afhankelijk van de prijsschommelingen op de energiemarkt, kan de beslissing te allen tijde worden herzien .

 

Verlenging terugvorderbare steun als tussenkomst in brandstof.

 

Voor cliënten die niet tot bovenstaande doelgroep behoren, dient elke steunverlening voorafgaandelijk goedgekeurd te worden op het BCSD. Hiervoor dient een omstandig verslag gemaakt te worden met duidelijke opgave van inkomsten en uitgaven van het gezin. Op basis van het sociaal verslag wordt gekeken of de steun al dan niet volledig / deels terugvorderbaar is. De steun dient binnen het jaar te worden terugbetaald. De stookoliepremie / mazoutcheque die de aanvragers eventueel zouden ontvangen wordt rechtstreeks aan het OCMW betaald ter afbetaling van de terugvorderbare steun. Vooraleer het dossier op het BCSD behandeld wordt, wordt nagegaan in welke mate inspanningen geleverd werden om de steun die reeds toegekend werd terug te betalen.

 

BIJLAGE

 

Winter 2022 - 2023 reglement

FINANCIELE GEVOLGEN

 

De budgetten werden reeds voorzien op ACT-200/0900-00/64812100/OCMW/RVMW/IP-GEEN.

Specifiek voor de huidige regeling en extra uitgaven voor aardgas en pellets wordt hier een extra uitgave verwacht van € 3 000,00.

BESLUIT

 

eenparig

 

Enig artikel

 

De raad voor maatschappelijk welzijn keurt het bijgevoegde reglement, waarin een verhoging van de tussenkomst verwarmingskosten wordt voorzien, goed.

 

 

Publicatiedatum: 07/02/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2022

 

BES Interleuven - av van 18 januari 2023

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

De brief met bijhorende agenda en documentatiestukken van Interleuven van 10 oktober 2022, betreffende de uitnodiging van de afgevaardigde op de algemene vergadering van Interleuven, die plaatsvindt op woensdag 18 januari 2023 om 19.00 u in de vergaderzaal van Interleuven, Brouwersstraat 6 te 3000 Leuven.

 

agenda:

 

  1. samenstelling van het bureau,
  2. goedkeuring verslag algemene vergadering van 22 juni 2022,
  3. strategie en te ontwikkelen activiteiten 2023,
  4. begroting 2023,
  5. vervanging leden raad van bestuur,
  6. diversen.

 

Artikel 432 van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur bepaalt dat de algemene vergadering is samengesteld uit de vertegenwoordigers van de deelnemers en deze voor gemeente/OCMW rechtstreeks worden aangewezen door de raden uit hun leden en dat het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

 

Gezien het lidmaatschap van de gemeente bij Interleuven, werd tijdens de raad voor maatschappelijk welzijn van 23 mei 2019 de heer Bert Ceulemans aangesteld als OCMW-vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen van Interleuven en dit voor de volledige legislatuur.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur

        De gecoördineerde statuten van Interleuven

 

BIJLAGEN

 

uitnodiging algemene vergadering met agenda en documentatiestukken bij agendapunten 2, 3, 4 en 5.

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De raad voor maatschappelijk welzijn mandateert de heer Bert Ceulemans als vertegenwoordiger op de algemene vergadering van Interleuven, om de agendapunten van de algemene vergadering van Interleuven van 18 januari 2023, goed te keuren:

 

  1. samenstelling van het bureau,
  2. goedkeuring verslag algemene vergadering van 22 juni 2022,
  3. strategie en te ontwikkelen activiteiten 2023,
  4. begroting 2023,
  5. vervanging leden raad van bestuur,
  6. diversen.

 

Artikel 2

 

De raad voor maatschappelijk welzijn onderwerpt deze beslissing aan het algemeen toezicht en zendt een afschrift van dit besluit naar:

        de afgevaardigde van het OCMW

        Interleuven, t.a.v. mevrouw Sofie Delaere, directiesecretariaat (sofie.delaere@interleuven.be)

 

 

Publicatiedatum: 07/02/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2022

 

BES Interleuven - bav van 18 januari 2023

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

De brief met bijhorende agenda en documentatiestukken van Interleuven van 10 oktober 2022, betreffende de uitnodiging van de afgevaardigde op de buitengewone algemene vergadering van Interleuven, die plaatsvindt op woensdag 18 januari 2023 om 19.00 u in de vergaderzaal van Interleuven, Brouwersstraat 6 te 3000 Leuven:

 

agenda:

  1. samenstelling van het bureau,
  2. toetreding nieuwe vennoot: Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant,
  3. statutenwijziging.

 

Artikel 432 van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur bepaalt dat de (buitengewone) algemene vergadering is samengesteld uit de vertegenwoordigers van de deelnemers en deze voor gemeente/OCMW rechtstreeks worden aangewezen door de raden uit hun leden en dat het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

 

Gezien het lidmaatschap van de gemeente bij Interleuven, werd tijdens de raad voor maatschappelijk welzijn van 23 mei 2019 de heer Bert Ceulemans aangesteld als OCMW-vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen van Interleuven en dit voor de volledige legislatuur.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur

        De gecoördineerde statuten van Interleuven

 

BIJLAGEN

 

uitnodiging algemene vergadering met agenda en documentatiestukken bij agendapunten 2 en 3

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De raad voor maatschappelijk welzijn mandateert de heer Bert Ceulemans als vertegenwoordiger op de buitengewone algemene vergadering van Interleuven, om de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van Interleuven van 18 januari 2023, goed te keuren:

 

  1. samenstelling van het bureau,
  2. toetreding nieuwe vennoot: Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant,
  3. statutenwijziging.

 

Artikel 2

 

De raad voor maatschappelijk welzijn onderwerpt deze beslissing aan het algemeen toezicht en zendt een afschrift van dit besluit naar:

        de afgevaardigde van het OCMW

        Interleuven, t.a.v. mevrouw Sofie Delaere, directiesecretariaat (sofie.delaere@interleuven.be)

 

 

Publicatiedatum: 07/02/2023
Overzicht punten

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2022

 

BES IGO div - av van 16 december 2022

 

 

MOTIVERING

 

FEITEN EN CONTEXT

 

De brief van IGO van 31 oktober 2022 betreffende de uitnodiging van de afgevaardigde op de algemene vergadering van IGO div, die plaatsvindt op vrijdag 16 december 2022 om 17u30 op IGO div, De Vunt 17 te Holsbeek, met bijhorende agenda en bijlagen.

 

agenda

 

  1. Goedkeuring verslag AV 24 juni 2022
  2. Goedkeuring begroting 2023 (document 1)
  3. Goedkeuring jaarprogramma en toelichting bij begroting 2023 (document 2)
  4. Aanstelling nieuw lid van het algemeen comité

        Carine Winnen (OCMW Zoutleeuw) - vervangt Ilse Beelen

        Tim Timmermans (gemeente en OCMW Haacht) – vervangt Steven Swiggers

  1. Aanstelling nieuwe bestuurder cluster Holsbeek - Lubbeek voor de periode april 2023-maart 2025

        Anne Vangoidsenhoven (gemeente Holsbeek) ter vervanging van Hugo Simoens

  1. Varia

 

Bij beslissing van de raad voor maatschappelijk welzijn van 28 februari 2019 werd de heer Steven Vermeulen als vaste vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen van IGO aangesteld voor de volledige legislatuur.

 

JURIDISCHE GRONDEN

 

        het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur;

        het decreet van 6 juli 2001 houdende Intergemeentelijke Samenwerking;

        het besluit van de gemeenteraad van Begijnendijk van 25 januari 2001 waarbij werd beslist akkoord te gaan met de oprichting van en deelname aan de dienstverlenende vereniging IGO Leuven;

        oprichting van de dienstverlenende vereniging IGO Leuven op 10 maart 2004, die als rechtsopvolger optreedt van de vzw IGO Leuven;

        artikel 39 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, dat bepaalt dat wijzigingen in de statuten artikelsgewijs worden aangebracht met een ¾ meerderheid, zowel voor het geheel van de geldig uitgebrachte stemmen, als voor de geldig uitgebrachte stemmen van de vertegenwoordigde gemeenten, en op voorwaarde dat de gewone meerderheid van het aantal deelnemende gemeenten haar instemming betuigt;

        de gecoördineerde statuten van IGO.

 

BIJLAGEN

 

agenda van AV IGO div van 16 december 2022 met documentatiestukken

BESLUIT

 

eenparig

 

Artikel 1

 

De raad voor maatschappelijk welzijn mandateert de heer Steven Vermeulen als gemeentelijk vertegenwoordiger om de agendapunten van de algemene vergadering van IGO div van 16 december 2022 goed te keuren:

 

  1. Goedkeuring verslag AV 24.06.2022
  2. Goedkeuring begroting 2023 (document 1)
  3. Goedkeuring jaarprogramma en toelichting bij begroting 2023 (document 2)
  4. Aanstelling nieuw lid van het algemeen comité

        Carine Winnen (OCMW Zoutleeuw) - vervangt Ilse Beelen

        Tim Timmermans (gemeente en OCMW Haacht) – vervangt Steven Swiggers

  1. Aanstelling nieuwe bestuurder cluster Holsbeek - Lubbeek voor de periode april 2023-maart 2025

        Anne Vangoidsenhoven (gemeente Holsbeek) ter vervanging van Hugo Simoens

  1. Varia

 

Artikel 2

 

De raad voor maatschappelijk welzijn onderwerpt deze beslissing aan het algemeen toezicht en zendt een afschrift van dit besluit naar de afgevaardigde en IGO (info@igo.be).

 

 

Publicatiedatum: 07/02/2023
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.